Categorieën

Carla Nikkels eerste Holtense Powervrouw

HOLTEN – Bij een nieuwe vereniging horen nieuwe tradities. Zo kwam Carnavalsvereniging de Wienpreuverinnen met de traditie elk jaar een Powervrouw van het jaar te benoemen in Keunedarp. De eerste vrouw in deze eervolle reeks is afgelopen donderdag verrast bij haar eigen voordeur. En het is niemand minder dan… Carla Nikkels. Dat heeft ze te danken aan haar buurvrouw Sabrine Deijk die haar hiervoor opgaf. Sabrine reageerde op een oproep in ‘Ons Glassy’: het magazine dat De Wienpreuverinnen op de elfde van de elfde huis-aan-huis in Holten verspreidden. Daarin stond een oproep om mensen aan te melden die deze titel verdienen.

De verkiezing
De titel Holtense Powervrouw is bedoeld voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Holtense samenleving. Bijvoorbeeld omdat ze al jarenlang elke week boodschappen doet voor haar buurvrouw die slecht te been is. Of die vrouw achter de kassa, die je altijd met een goed humeur begroet en even tijd maakt voor een kort praatje terwijl ze de boodschappen scant. Of die fanatieke vrijwilligster, die zich vol overgave inzet voor de vereniging.

Nominatie door Sabrine Deijk
Verschillende namen met motivaties werden ingediend, maar Carla sprong er meteen uit. Iemand die heel veel voor Holten doet, maar nooit op de voorgrond staat. Zo doet ze heel veel vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld de handbal. Zelf volleybalt ze en helpt ze ook daar waar het kan als vrijwilliger. Verder organiseert ze de jaarlijkse speelgoedbeurs in Holten, maakt ze kleding voor CV Köllingserf en hielp ze op 1 januari altijd bij Het Bonte Paard met het stamppotbuffet. “En ze staat als buurvrouw altijd voor ons klaar”, vertelt Sabrine. “We hoeven maar een belletje te doen, ook al is het ’s avonds laat, en ze komt oppassen. Ze haalde boodschappen voor ons toen we in coronatijd in quarantaine zaten en ik kan ook heel gezellig samen met haar kletsen en een wijntje doen. Niets is haar teveel en dat allemaal tussen haar gewone werk en huishouden door.”

Erewijn en oorkonde
Carla werd verrast met een mooi versierde tuin, een speciale fles erewijn en een oorkonde. Met een bubbeltje en slagroomtaart werd haar benoeming gevierd. Op straat, in de sneeuw, met een temperatuur van -10 graden. Maar ook dat was geen probleem. Een echte powervrouw dus!