Categorieën

Clinics Diepe Hel Holterbergloop


HOLTEN – Hardlopers die zich goed willen voorbereiden op één van de afstanden bij de Diepe Hel Holterberloop kunnen vanaf zaterdag 31 augustus weer terecht bij ASV Atletics en AV Holten. Voor zowel de afstanden 6 km, 10 km als de halve marathon worden over een periode van 8 weken clinics verzorgd. Bij ASV Atletics is de eerste training op zaterdagochtend 31 augustus. Naast negen gezamenlijke trainingen worden de lopers middels een loopschema van dag tot dag begeleid richting Diepe Hel Holterbergloop op zondag 27 oktober of de Night Run op zaterdagavond 26 oktober.

Op de clinics van de afgelopen jaren kwamen lopers af met veel verschillende persoonlijke wensen, zoals: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten op een afstand, eens twee maanden wedstrijd- en/of prestatiegericht trainen of gewoon genieten van het evenement en de natuur. De trainers kijken wederom weer erg uit naar deze clinics. “Het werken met een groep lopers die vaak voor het eerst gericht gaan trainen, is erg dankbaar. Het is bijzonder om te zien hoe lopers zich in twee maanden tijd met gericht trainen kunnen ontwikkelen. En dan niet alleen qua snelheid en duurvermogen, maar vooral ook qua looptechniek en loophouding”, aldus Pieter Meesters, trainer bij ASV Atletics.

In de wekelijkse, gezamenlijke trainingen op zaterdagmorgen van 90 minuten wordt namelijk erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. Pieter: “Met andere woorden, er is veel aandacht voor het verbeteren van loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte intervallen of fartlek gewerkt aan de basissnelheid en het snelheidsuithoudingsvermogen. Deze trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van ASV Atletics te Nijverdal of middels fartlek, met ook gerichte loopopdrachten, op de Sallandse Heuvelrug.”

Op twee doordeweekse avonden worden extra trainingen ingelast, waarbij aandacht wordt besteed aan de specifieke wedstrijdvoorbereiding. Uiteraard zal ook het parcours worden verkend, geen verrassingen dus. Ook dit jaar zit bij de clinics een deelname aan de CityRun Nijverdal 5km op zondag 22 september verwerkt. “Een goed testmoment, maar vooral ook mooi om alvast wat wedstrijdervaring op te doen”, aldus Pieter Meesters. Wie meer wil weten of zich wil inschrijven voor de clinics: kijk op de site van ASV Atletics www.atletics.nl of voor de clinics bij AV Holten www.avholten.nl.