Categorieën

Concert Holtens Gemengd Koor op 26 oktober

HOLTEN – Het Holtens Gemengd Koor (HGK) werd opgericht in 1931 en is nu 88 jaar jong. Daarmee is HGK nog één van de weinig overgebleven oudere koren in Holten. HGK zong altijd op een hoog niveau en langdurig in de afdeling ‘Superieur’ van de Koninklijke Zangers Bond. Nog steeds kan HGK zingen met een goede stem bezetting, mede door een uitstekende samenwerking, over en weer, met het gemengd koor ‘Onze Stem’ uit Goor en de inzet van een aantal gastzangers. Mede daardoor kan HGK weer een goed concert ten gehore brengen. Spontaan heeft zich weer gemeld de beroemde organist Jan Willem Jansen, uit Toulouse (Frankrijk). Jan Willem is geboren en getogen in Holten en heeft zijn eerste orgellessen gehad van de oud dirigent van HGK Jan Warmink.

Daarnaast verleent Valeria Boermistrova als mezzosopraan haar medewerking. HGK brengt in het komende concert composities van de volgende componisten ten gehore: Mendelssohn, Jacob de Haan, Mozart, Gluck, Elgar, Pachelbel. De solo’s worden gezongen door Valeria en HGK wordt op het, vorig jaar prachtig gerestaureerde orgel, begeleid door Jan Willem. Het geheel staat onder leiding van Henk Linker die sinds januari 2000 dirigent is van HGK.

Alle composities worden via de beamer in de kerk vertaald, zodat bezoekers de inhoud kunnen volgen. Ook zal Valeria een drietal Russische liederen ten gehore brengen en zal Jan Willem 3 solo werken voor orgel spelen van Mendelssohn-Bartholdy en Bach. In voorgaande concerten werd HGK heel goed gewaardeerd.

HGK nodigt een ieder van harte uit op het komende concert, in de Dorpskerk te Holten op zaterdag 26 oktober, aanvang 20.00 uur. Entree is € 10,-, Voorverkoop € 8,- bij Willy Meinsma, Het Landeweerd 14 te Holten (tel. 0548-363637).