Categorieën

Dorpskerk komt met initiatief ‘Let een beetje op elkaar!’

In de familie, in de buurt, in de kerk. Voor veel gemeenteleden en Holtenaren vanzelfsprekend, dat doe je gewoon, daar wordt niet over gesproken, dus dat hoef je niet te regelen, toch?

Gelukkig werkt dit voor heel veel ouderen in onze gemeente zo, ze staan klaar voor anderen of kennen zelf genoeg mensen op wie ze, als het nodig is, een beroep kunnen doen. Maar deze corona crisis en alle maatregelen en adviezen, kunnen hierin verandering brengen en met name de onderlinge hulp van leeftijdsgenoten onder druk zetten. Steeds meer mensen, jong en oud, krijgen ziekte verschijnselen, waardoor het beter is om even uit de buurt te blijven van mensen met een kwetsbare gezondheid. Daardoor kan opeens die vanzelfsprekende hulp onder druk komen te staan en kan het goed zijn als op een groter netwerk een beroep kan worden gedaan.

In de Dorpskerk hebben HVD medewerkers, ouderlingen, ouderenpastoraat en wijkcontactpersonen, samen met de diaconie, bedacht hoe ze aan de oproep van premier Rutte invulling kunnen geven.

Er wordt telefonisch contact opgenomen met gemeenteleden die, door hun leeftijd, een ziekte of beperking, extra kwetsbaar zijn.  Om te horen hoe het met hen gaat, wat deze situatie en de maatregelen voor hen betekenen en wat de gevolgen zijn voor de contacten en steun in hun directe omgeving. Als er praktische problemen ontstaan m.b.t. boodschappen of andere dagelijkse benodigdheden, waarvoor niemand anders beschikbaar is, kan de contactpersoon deze vraag oppakken en doorgeven aan de vrijwilligers van de diaconie.

Als u dit leest en u heeft behoefte aan contact of u zit met een dringende vraag om praktische hulp dan kunt u ook bellen met één van onderstaande contactpersonen.

Miny Ulfman
0548-361708
06-33731949
minyulfman@hotmail.nl
Meinske van der Wal
0548-546631

meinskevanderwal@gmail.com
Alinde Kogelman
0548-363105
06-83026384
alinde.kogelman@hotmail.com
Liselore Schalker
0548-546255
06-41843456
schalkerliselore@gmail.com
Voor praktische vragen of voor aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met:

Bertus Bronsvoort
0548-371724
06-10595315
bertusbronsvoort@hotmail.com
We zijn ook via de website https://nietalleen.nl bereikbaar voor mensen die contact of hulp zoeken.