Categorieën

Cursus omgaan met websites van de overheid

HOLTEN – De overheid verwijst burgers steeds vaker naar haar digitale loketten. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten een cursus omgaan met websites van de overheid en DigiD. De cursus van 4 lessen begint op maandagochtend 5 oktober in de Bibliotheek Holten. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Maar nog niet iedereen is voldoende vertrouwd met de computer en het internet. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus ‘Digisterker: Werken met de e-overheid’.

Deelnemers leren handige informatie te vinden en dingen te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook kunnen zij leren hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, hoe je informatie vindt bij de zorgverzekering en hoe je een OV-kaart aanvraagt. De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten die al met internet kunnen omgaan. Wie nog moeite heeft met het internet kan het beste eerst de cursus internet voor beginners Klik & Tik volgen. Deelname kost € 25, inclusief cursusboek en koffie. De lessen zijn van 9.00 tot 11.00 uur.

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in een kleine groep van maximaal 5 personen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op achtereenvolgende maandagochtenden. Meld u uiterlijk 28 september aan bij de balie van de Bibliotheek of via de website, www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda.