Categorieën

Cursus ‘Zorg voor elkaar in huis’

HOLTEN – ZorgAccent Thuiszorg start, op verzoek van cliënten, vanaf 5 maart 2014 met een nieuwe cursus waarin partners en familieleden advies en handvatten krijgen om zo goed mogelijk voor hun familielid te zorgen. De komende jaren is de tendens vanuit de overheid dat we zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat betekent extra zorg rondom het ouder worden en ziekte in de omgeving van partners en familieleden. Dat ouderen zich hierover zorgen maken om –zelf- hulp te verlenen aan partners blijkt uit de vraag om een cursus te organiseren en handvatten te krijgen over zorgverlening in de thuissituatie.

Tijdens de cursus ‘Zorg voor elkaar in huis’ geeft een wijkverpleegkundige praktische tips en informatie over de dagelijkse zorgsituaties van partner en familieleden. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt in samenwerking met de wijkteams gegeven.

Aan bod komt de lichamelijke, geestelijke en medische verzorging. Er worden praktijksituaties besproken en persoonlijke ervaringen krijgen de aandacht. Ook wordt er gezamenlijk geoefend met handelingen uit de praktijk zoals lichamelijke verzorging, tiltechnieken, medische handelingen en medicijngebruik en het gebruik van verpleeg- en hulpmiddelen.

Verder krijgen de deelnemers informatie over de laatste ontwikkelingen in de gezondheidszorg van een WMO-consulent van de gemeente Almelo zoals veranderingen in de WMO (Wet Maatschappelijke Ontwikkelingen). De cursus is afgestemd op de situatie thuis.

De eerste van 6 bijeenkomsten start in Hellendoorn vanaf 5 april, van 13.30-15.30 uur. Locatie: ZorgAccent Wijkteam Hellendoorn Noord, Gruppakkersweg 4-02 in Hellendoorn. Voor aanmelden of meer informatie: bel de ledenservice van ZorgAccent telefoonnummer 0900-0678 (’s morgens van 8.30-12.30 uur) of kijk op de website www.zorgaccent.nl.