Categorieën

Dames van HV Holten

naar halve finale beker

HOLTEN – Als enige 3e klasse team bereikten de dames van Holten de kwartfinales van het regionale handbalbekertoernooi. Daarin werd op overtuigende wijze met 29-22 gewonnen van 1e klasser De Gazellen uit Doetinchem. Zondagmiddag traden de dames van HV Holten in de kwartfinale van de beker aan tegen 1e klasser. De Gazellen uit Doetinchem. Dit team eindigde als derde in de reguliere competitie en op papier zou Holten als 3e klasser weinig kans hebben.

Holten dat komend seizoen uitkomt in de 2e klasse had weinig te verliezen en startte overtuigend aan de ontmoeting. Met uitstekend spel werden De Gazellen in de beginfase volkomen verrast. Met harde schoten uit de tweede lijn van Jessica Smit en Karlijn Bekkernens en 2 goede combinaties aan de cirkel met Julia Hanevelt leidde Holten na 10 minuten met 6-3. Holten behield het overwicht en leidde met nog 10 minuten te spelen volkomen terecht met 11-6. In de slotfase van de eerste helft kwamen De Gazellen toch nog terug. De uitstekend keepende Jo-Anne Koopman hield Holten echter in de race.

Holten had pech dat Jessica Smit zich blesseerde, maar zij kon de wedstrijd na een blessure behandeling toch voortzetten. Bij rust leidde Holten verdiend met 14-12. Direct na rust leek De Gazellen het tij te kunnen keren. Bij 14-14 kwamen de gasten uit Doetinchem voor het eerst (!) op gelijke hoogte. Holten bleef echter goed en geconcentreerd spelen en met treffers van Joyce Kappert en opnieuw Karlijn Bekkernens (2x) liep Holten opnieuw uit naar 17-14. Conditioneel kreeg De Gazellen – met slechts 1 wissel – het langzamerhand moeilijker. Holten bleef scoren en opnieuw verrichte Jo-Anne Koopman enkele voortreffelijke reddingen.

De Gazellen zag de plaatsing voor de halve finale door de vingers glippen. Holten bleef goed spelen, zodat ze in de slotfase zelfs uit wisten te lopen naar een ruime voorsprong die een uitstekende 29-22 overwinning opleverde.

Scores voor Holten:
Karlijn Bekkernens 8; Jessica Smit 4; Elke Dorlas, Marjolein Nijland, Julia Hanevelt 3; Annemiek Nijland, Joyce Kappert, Jolien van Wijk, Femke Haverslag 2.
Afhankelijk van de overige uitslagen wordt volgende week geloot wie de volgende tegenstander zal worden.
Dan wordt ook bekend waar en wanneer de halve finales worden gespeeld.