Categorieën

Damesteam Triathlon Holten succesvol van start

HOLTEN – Al  vijf jaar is Triathlon Team Holten als vereniging zeer actief.
Eind 2018  is het sportieve idee is ontstaan om, naast de herenteams, ook een dames divisie team te starten. Al snel werden vijf enthousiaste dames gevonden; Marleen Boode, Britt le Fèvre, Femke Nauta, Karin Reterink en Lieke Smale. “Met ieders sterkte punten bij elkaar opgeteld, vullen we elkaar goed aan.” Een sponsor vinden was de tweede stap en na een korte zoektocht werd deze gevonden; Coop Léon Haanstra  wilde met veel plezier deze sportieve uitdaging sponsoren. Met RobersVincent Makelaars werd ook de tweede sponsor snel gevonden. Jan Henk Berendsen, zelf ook enthousiast triatleet, was direct enthousiast. Inmiddels hebben de dames al bij drie divisie en enkele lokale wedstrijden gestreden in hun opvallende groene pakje met rode band.

“Tijd dus om ons voor te stellen aan Holten”, geven de dames aan.
“Als team komen we in actie bij divisie wedstrijden. Hierbij is het de bedoeling om in teamverband met vier personen voor de beste plek te strijden. De eerste wedstrijd was een team time trial in Almere, wat ons een mooie 9e plek opleverde. De tweede wedstrijd was een Olympic Distance ingekort tot stayersprint. Goed voor een 13e plek. Vervolgens kwam Rotterdam. Een totaal nieuw format voor ons; een team-relay (300 m zwemmen, 5.3 km fietsen en 1.5 km lopen in estafette vorm), wat ons een super 7e plek opleverde! We staan nu op een goede 10e plek van de 27 teams met nog twee wedstrijden te gaan. 8 juli streden we in Utrecht en de afsluiter dit seizoen is in september in Zaanstad.” Naar al deze wedstrijden moet natuurlijk ook vervoer geregeld worden.

“Dankzij het bezorgbusje van de Coop kunnen wij met alle fietsen en een gerust hart op weg door het land.” Nu eerst op weg naar de laatste wedstrijden met een goede afsluiting van het seizoen met het Triathlon Team Holten. “Wij bedanken Léon en Marloes Haanstra voor het comfortabele vervoer naar onze wedstrijden. Ook RobersVincent bedankt voor de ondersteuning en de prachtige outfits! We hebben alweer zin de volgende wedstrijd”, besluiten de sportieve vrouwen.