Categorieën

Deceptie voor Keuben en Rietman in Markelo

HOLTEN – De achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross is voor Justin Keuben en Dion Rietman uitgelopen op een deceptie. In Markelo, notabene de dichtstbijzijnde GP  van het seizoen, bracht het duo weinig geluk. Na de blessure die in Estland opgelopen was en een bezoek aan enkele artsen mocht Rietman weer in de bak zijn kunsten vertonen. Zaterdag was het team ingedeeld in de B groep en daar werd in de kwalificatiewedstrijd een achtste plek veroverd en dat betekende zondag als 16 e oprijden.

In de warming up reed het duo zich naar een achtste plek en er werd met veel vertrouwen uitgekeken naar de eerste manche. Om kwart over één viel het starthek en vanaf de tweede startrij schoot het duo met een bliksemstart door naar de vijfde plek om dit een ronde lang vast te houden. Toen de eerste teams weer uit het bos kwamen, waren Keuben en Rietman er niet meer bij. De knieblessure speelde weer op en dsu was het over voor de nummer 17.

Nog voor de eerste heat afgelopen was zat Rietman weer in Holten op de bank, waar direct de artsen gebeld werden om zich maandag bij hen te melden. Justin Keuben heeft in Bjorn Roes een waardige vervanger gevonden voor de overige wedstrijden. Zondag is al de volgende race in het Duitse Strassbessenbach. Keuben en Rietman bedanken bij deze alle sponsoren en supporters die de moeite hebben genomen om deze GP te bezoeken en even langs zijn geweest.