Categorieën

Desastreus weekeinde Keuben en Rietman

HOLTEN – De zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross is voor Justin Keuben en Dion Rietman  desastreus verlopen. Woensdagavond was het team al vertrokken naar het Estse Kivioli, een reis van 30 uur, om op de mooiste baan van het seizoen te proberen veel WK punten bij elkaar te rijden. In de kwalificatiewedstrijd werd op zaterdag een vijfde plaats behaald, dus zou er die zondag als negende een plek achter het starthek gezocht mogen worden. Echter in de warming up op zondagmorgen ging het in de laatste  ronde mis met bakkenist Rietma.

Hij kreeg problemen met zijn linkerknie. Na onderzoek door de wedstrijdartsen en de zware pijn die aanhield, was het onmogelijk om te starten. Voor iedereen was dit een zware domper en zo kon het team zich weer voorbereiden op de lange terugreis. Maandagavond was het team weer in Holten gearriveerd en daar kon Rietman dinsdagmorgen gelijk door naar een arts in Nijmegen, om zich verder te laten onderzoeken.

De volgende wedstrijd zal zijn op 24 juni in Oss, waar een wedstrijd om het ONK op het programma staat. Of Rietman hier naast Keuben kan plaatsnemen is nog onbekend. Wel is er al een bakkenist gevraagd, die als het nodig is om Keuben te assisteren, zodat het duo wel van start kan gaan om wat plaatsen in de tussenstand om het kampioenschap van Nederland te stijgen .

 

Foto: Luc Vanderaa