Categorieën

DesemAward weer terug bij Nijkamp

HOLTEN –  Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen is de winnaar van de DesemAward in de categorie ongevuld desembrood. Martin Nijkamp won de Award ook in 2018 en 2019 en is trots dat het dit jaar weer gelukt is. De keuring vond plaats op woensdag 30 juni in Wageningen.

De 50 desembroden die ingezonden zijn werden gekeurd door Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos en Thijs Koolen, veelvoudig winnaar van de Gouden Schieter. Zij beoordeelden de smaak en aroma van het Desembrood van Nijkamp met een 9. Ook de veerkracht en de dunne krakende korst kregen hoge cijfers. Daarmee maakt Nijkamp het verschil.

Martin benadrukt dat het steeds minder vanzelfsprekend is om een prijs te winnen. “In vegelijking met vijf jaar geleden zijn de verschillen echt kleiner geworden. Er zijn meer bakkers die vroeg opstaan!” zegt hij lachend. “Daarom ben ik heel trots dat het dit jaar weer gelukt is. We zien nog steeds de uitdaging om het weer beter te doen en we zijn er nog steeds niet klaar mee. Dus ook de komende wedstijden zal ik weer meedoen.”

De Award is op vrijdag 2 juli uitgereikt aan Martin en Ingrid Nijkamp. Zij gaan er weer een feest van maken in de winkels waar dit heerlijke prijswinnende desembrood verkrijgbaar is.