Categorieën

Doelpuntenfestijn in Harfsen nekt Blauw Wit

HOLTEN – Na drie bekerwedstrijden waarin de Blauw Witten redelijk voor de dag waren gekomen wachtte afgelopen zaterdag de competitie. Hiervoor reisde Helwich Machielsen met zijn mannen naar Harfsen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Smeenk, begon goed voor de bezoekers. Onder zeer zonnige omstandigheden zag Blauw Wit het eerste schot van Harfsen voorlangs gaan en in de 6e minuut kwam het zelf op voorsprong. Nick Dijkink veroverde de bal op het middenveld en na een vloeiende aanval kwam de bal bij Stefan Dijkink die koel afmaakte (0-1).

Het bleef daarna een afwisselende partij waarin de ploegen weinig voor elkaar onder deden. Bij Blauw Wit moest al in de 19e minuut Igor Dijkstra geblesseerd naar de kant. Routinier Remon Muller nam zijn plaats in. In de loop van de eerste helft waren er nog kansen aan beide zijden maar gescoord werd er niet zodat de Holtenaren met voorsprong aan de thee konden. Ruststand 0-1. Na de hervatting een veel feller Harfsen dat erop gebrand was om de achterstand weg te poetsen. Dat lukte al in de 52e minuut toen Chiel Jimmink (hij zou nog meer van zich laten horen) een misverstand in de Blauw Wit verdediging afstrafte (1-1).

Harfsen voelde dat er meer in zat en bleef de bezoekers onder druk houden. Achterin bij Blauw Wit werden fouten gemaakt en Harfsen profiteerde volop. In de 57e en 59e minuut schoot Ruben Wassink de bal achter Tom Markvoort en stond er plotseling 3-1 op het scorebord. De wedstrijd leek beslist. Blauw Wit kwam niet meer in zijn spel en Harfsen combineerde naar hartenlust. Trainer Machielsen bracht Ilja Spijker als extra aanvaller voor Nick Dijkink om alsnog iets te forceren. In de 75e minuut had dit succes. Stefan Dijkink kwam goed door en zijn voorzet werd door Jurgen van Dijk hard ingekopt (4-2). Het slotoffensief van Blauw Wit werd hardhandig beëindigd toen wederom Chiel Jimmink de 5-2 scoorde. In de slotminuten wist eerst Ilja Spijker de stand nog op 5-3 te brengen alvorens Chiel Jimmink zijn hattrick voltooide door de 6e treffer van de thuisclub te laten aantekenen. Eindstand 6-3. Een zware nederlaag en daar zag het de eerste helft niet naar uit. Aanstaande zaterdag kunnen de Blauw Witters revanche nemen als FC Winterswijk op bezoek komt in Holten. De wedstrijd op ’t Vletgoor begint om 15.00 uur.