Categorieën

Dorpskerk en De Kandelaar zorgen voor kerkdienst in huiskamer

HOLTEN – De Holtense kerken hopen zo snel mogelijk weer kerkdiensten te houden. Dit wil zeggen geen samenkomsten, maar wel uitzendingen. “Een aantal ‘technische kerkleden’ zijn hard bezig ‘De Kandelaar’ opname-klaar te maken. En dat lijkt komende zondag al te gaan lukken!! We zijn hen erg dankbaar”, vertelt een woordvoerder. Vanaf zondag worden er dan kerkdiensten opgenomen en uitgezonden vanuit ‘De Kandelaar’. “We trekken hierin als Dorpskerk en De Kandelaar gezamenlijk op. Dus alle drie protestantse voorgangers zullen bij toerbeurt voorgaan. Men kan deze diensten rechtstreeks volgen. Dus vanaf komende zondag 29 maart zijn de kerkdiensten van de Kandelaar op internet te bekijken via Kerkdienstgemist.

Dit kan met de pc, laptop, tablet en smartphone. De dienst wordt ook op de gebruikelijke wijze via de kerkradio uitgezonden. Er zijn ook de landelijke alternatieven; de PKN zendt in samenwerking met de EO uit op NPO 2 om 9.20 uur. “Wij volgen als kerken de richtlijnen van de overheid, dus geen bijeenkomsten.  En we raden jullie aan dit ook te doen. Houdt vooral de anderhalve meter afstand in ere. En wie weet is het goed idee om ook een de buren  te bellen om te horen hoe het gaat.” Voor nieuws en ontwikkeling kan er ook gekeken op de websites www.hervormdholten.nl en www.kandelaarhoten.nl. Verder luidt de klok van de Dorpskerk op woensdagavond 19.00 uur als teken van ‘hoop en troost’ en uiteraard als gebedsoproep voor ieder die ziek is of deze crises probeert te bestrijden.

“We wensen en bidden voor veel moed en vertrouwen voor alle Holtenaren in deze ongewone tijd. Heeft men vragen of behoefte aan gesprek neem dan vooral contact met ons op”, besluit de woordvoerder namens De Kandelaar en de Dorpskerk.