Categorieën

Een veiliger centrum

dankzij inzet D66

HOLTEN – Op verzoek van D66 Rijssen-Holten heeft het college versneld het centrum van Holten tot erf aangewezen. Het aantal parkeerplaatsen is teruggebracht en er is nu sprake van een blauwe zone. Het parkeren mag nu alleen nog maar op de met een P aangemerkte plaatsen en achter de blauwe lijnen.

Op korte termijn wordt begonnen met handhaving van het parkeren buiten de vakken, foutparkeerders worden nu eerst gewaarschuwd. “Het is goed dat mensen eerst kunnen wennen aan de nieuwe situatie”, volgens D66 raadslid Klein Velderman. Het centrum zal steeds meer plaats bieden voor voetgangers en fietsers, dat is een goede zaak. “Winkeliers en winkelend publiek hebben mij hiervoor bedankt. Kijk hiervoor zit ik nu in de politiek!”

Aandacht voor het straatwerk blijft nog wel nodig. “Ondanks dat er volgens de wethouder regelmatig wordt gecontroleerd en direct maatregelen worden genomen, zijn er nog steeds gaten in het plein en liggen stenen los. Dit is nog een aandachtspunt voor de wethouder”, volgens Klein Velderman.

“Via Twitter werd ik geattendeerd op de gevaarlijke draad rond de parkeerplaats. Kinderen zien deze draad niet en lopen er tegenaan. Dit heb ik gemeld aan de gemeente die de draad nu voorzien heeft van wit-rood tape. Niet een echte duurzame oplossing, maar de gemeente nam wel snel actie”, aldus Klein Velderman. D66 roept de mensen in gemeente Rijssen-Holten op te komen met goede ideeën. “We zien dat D66 in staat is de verbinding te leggen tussen de gemeente en de mensen in Rijssen en Holten”.