Categorieën

Eerste lustrum Duo-fiets Diessenplas

HOLTEN – Al vijf jaar genieten gebruikers, vrijwilligers en mantelzorgers van de gezelligheid en het samen gezond bewegen in de buitenlucht op de duo-fiets van de Diessenplas. Op 8 juli is deze mijlpaal gevierd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in De Diessenplas voor alle betrokkenen was de mooi versierde fiets de blikvanger. Bij een lekker kopje koffie met taart  werden veel enthousiaste ervaringen uitgewisseld. Ook blikte medewerker dagbesteding, Willy Dommerholt, terug. Vijf jaar geleden had makelaar Erik Baltes het voortouw genomen.

De Rabobank, de gemeente Rijssen-Holten en de Hervormde Diaconie vond hij bereid de fiets te sponsoren. Het resultaat was een prachtige elektrisch aangedreven duo-fiets. Na een oproep in de krant meldde de eerste vrijwilliger zich aan en al snel volgden meer mantelzorgers en vrijwilligers.  De fiets is er voor alle inwoners van Holten, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. De mantelzorger kan na een instructie door een ervaren vrijwilliger digitaal intekenen op de fiets.

Op het ogenblik maken bewoners van de Diessenplas structureel  vier dagdelen per week gebruik van de fiets samen met een vrijwilliger. Ook wordt er door verschillende Holtenaren met een mantelzorger gefietst, maar er zijn nog voldoende plekken open. Vooral in het weekend. Niet alleen de aanschaf is door sponsoren bekostigd, maar ook renovatie en onderhoud wordt door sponsoren verzorgd. Zo zijn er twee jaar geleden door makelaardij  Baltes en Klein Twennaar Financiële diensten nieuwe accu’s bekostigd en Anton van der Zee van Bike Totaal Holten sponsort het klein onderhoud.

“Dankzij hen allen is het gebruik van de duofiets gratis en is hij bovendien altijd tiptop voor elkaar! De gebruikers zijn er blij mee. ‘Je zit naast elkaar en daardoor kun je over allerlei dingen praten die je ziet’ , ‘je komt op mooie plekjes waar je zelf niet meer kunt komen’ en ‘het is zo fijn om buiten te zijn, ik voel mijn bloed dan stromen’, zijn enkele reacties”, aldus een woordvoerder. Ook belangstelling voor de duofiets? Neem voor informatie contact op met Willy Dommerholt via w.dommerholt-markvoort@carinova.nl.