Categorieën

Eerste verlies VV Holten bij Broekland

HOLTEN – Omdat Holten de volgende week vrij is, speelden de mannen van coach Richard van Dellen vandaag hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Broekland. Holten begint sterk en dringt Broekland de eerste twintig minuten terug op eigen helft. Het levert een aantal kansen en corners op. In de 7e minuut kopt Gijs Martens de bal, uit een voorzet van Glenn Koerkamp, via een verdediger naast. Uit deze corner genomen door Martens ontstaat de volgende kans, maar de kopbal van Frank Marsman gaat rakelings voorlangs het doel. In de 19e minuut kan Max Scheperman de bal niet goed drukken en verdwijnt de goede mogelijkheid ruim over het doel. Hierna krijgt Boekland grip op de wedstrijd en creëert de eerste doelkans.

In de 22e minuut wordt de bal tegendraads ingeschoten en kan doelman Davy Tuitert redding brengen. In de 27e minuut kan doelman Tuitert wederom redden, maar is hij en de verdediging niet bij machte de rebound te keren, 1-0. In de 32e minuut kan doeman Tuitert een als voorzet bedoelde bal net onder de lat wegtikken en tot corner verwerken. Deze corner levert Broekland niets op, maar de tegenaanval Holten wel. Rob Hofman speelt Leon Oudenampsen in, die de bal door passt naar Martens die er een één-tweetje van lijkt te maken. Maar in plaats van dat wegdraait om vervolgens van zo’n 18 meter verwoestend uithaalt en de bal in de rechter bovenhoek jaagt, 1-1.

Het laatste kwartiertje heeft Holten weer de overhand zonder doelgevaar te stichten. De tweede helft gaat van meet af aan gelijk op. De eerste echte doelkans is voor Holten als Rob Hofman in de 58e minuut de bal voorgeeft en bij de tweede paal Scheperman vindt, wiens kopbal door de Broekland doelman uit de hoek wordt geranseld ten koste van een corner. Een minuut later lanceert Koerkamp Bas Tuitert richting het Broekland doel. De sterke spits wordt fel op de huid gezeten, maar houdt zijn tegenstander goed af. De uitlopende doelman kan de inzet echter keren. Een minuut later steekt de grensrechter van Broekland direct de vlag omhoog, voor de achter de laatste linie staande Bas Tuitert, die geen poging doet de bal te krijgen.

De scheidsrechter fluit en ontneemt daarmee Koerkamp, die ook voor de bal ging en zeker geen buitenspel stond, een vrije doortocht. Zijn frustratie hierover moet hij ook nog bekopen met een gele kaart. In de 63e minuut een vrije trap voor Broekland en beland de bal achter de Holter verdediging en wordt binnen gewerkt in de korte hoek, 2-1. In de 68e minuut komt Holten goed weg, als een slippertje achterin niet wordt afgestraft en de bal op de paal beland. In de 76e minuut krijgt Broekland een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Holten vlakbij de achterlijn. Uit de voorzet wordt de bal rakelings naast gekopt. In de 79e minuut een corner voor Holten.

Mick Hofman speelt Martens aan op de rand van het strafschopgebied. Zijn doelpoging wordt geblokt, waardoor de bal hoog voor het doel komt, waar de doelman de bal weg stompt precies voor de voeten van Harm Jansen die direct schiet en de bal over het Broekland doel ziet verdwijnen. Beide teams komen in het laatste deel niet meer tot echte doelkansen en de eerste nederlaag voor Holten is een feit.