Categorieën

Eindelijk maatregelen tegen snel verkeer door Dorpsstraat

HOLTEN – Eindelijk lijkt er een (tijdelijke) oplossing te komen voor het te hard rijdende verkeer door de Dorpsstraat. Het is de winkeliers aan de drukste straat van Holten al jaren een doorn in het oog dat automobilisten hier te hard rijden en zo een gevaar vormen voor bezoekers van het centrum van Holten. Eerder hingen enkele Holtenaren zelf al borden op met de signalering van woon/winkelerf om zo mensen erop te wijzen dat ze niet te hard moesten rijden. Dit werd gedaan omdat naar hun mening de gemeente te weinig deed aan het probleem. De bestaande borden met 15 km/uur waren volgens de ondernemers nauwelijks zichtbaar voor passanten en daarom moest er iets gebeuren, zo vonden zij.

En dat is inmiddels dus het geval, als het college het plan goed keurt. Dit naar aanleiding van een vraag van de VVD door René de Koff kon wethouder Aanstoot vertellen dat er een tijdelijke oplossing is gevonden. Er worden bomen in bakken geplaatst en zij moeten ervoor zorgen dat auto’s met te hoge snelheid door dit deel van de Dorpsstraat rijden. Aanstoot vertelde de raad dat er bakken met bomen worden geplaatst zodat automobilisten hier omheen dienen te slalommen en zo niet te hard kunnen rijden. Naast dit nieuwtje maakte de Holtense wethouder ook bekend dat er meer groen zal komen op Kalfstermansweide, een wens die ook eerder was uitgesproken en waarvoor al meer dan een jaar terug impressies werden gemaakt.

Hiermee krijgt het plein een klein beetje groen terug uit de tijd dat het nog echt een groene grasvlakte was. En in de wandelgangen wordt gesproken over mooie belichting van het prachtige pand van de Oudheidkamer. Hiermee lijkt de gemeente de belofte, om het centrum van Holten leefbaar en gezellig te maken, steeds meer in te lossen.