Categorieën

Extra inkomsten verenigingen via Grote Clubactie

HOLTEN – Ook al gaan de sportkantines op 1 juli langzaam open, het coronavirus slaat een flink gat in de begroting van het Nederlandse verenigingsleven. Dit blijkt uit onderzoek van de Grote Clubactie onder 600 verenigingen. Bij 87% van de ondervraagde clubs hebben de maatregelen tegen het coronavirus directe financiële impact. Ook clubs in Holten hebben te maken met grote omzetverliezen omdat evenementen zijn afgelast en de inkomsten uit de kantine volledig stil hebben gestaan.

Het verkopen van loten levert al jaren extra geld op voor de clubkas. Om verenigingen te ondersteunen heeft de Grote Clubactie de verkoop van clubloten aangepast aan de huidige richtlijnen. Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: “ Het verenigingsleven heeft een belangrijke, verbindende rol in de samenleving. Juist in deze bijzondere situatie vinden wij het belangrijk dat wij met onze loterij een bijdrage kunnen leveren om de financiële positie van verenigingen te versterken”.

Op dit moment hebben al meer dan 4.000 verenigingen zich ingeschreven voor komende actie. Nog niet eerder stond de teller zo hoog rond deze tijd van het jaar. Dit benadrukt de pure noodzaak van extra inkomsten voor verenigingen, nu zij nauwelijks geld in het laatje krijgen.