Categorieën

Fitnessoccasions en Bike Totaal Bloemendal

winnaars bedrijventriathlon

HOLTEN – De Koers Oost Bedrijven Triathlon vormde zaterdagochtend het startsein van de Triathlon Holten. Bij het individuele onderdeel ging Fitnessoccasions er met de winst vandoor. Bij de Triotriathlon kwam Bike Totaal Bloemendal uit de bus als snelste team. Hoewel de temperatuur bleef stijgen, leken de meeste deelnemers weinig hinder te ondervinden van de zomerse condities.

“Het was ondanks de warmte nog wel goed te doen”, zo concludeerde het derde team van Ter Steege Holding bv. Twee van de drie teamleden hadden al wat ervaring in de triathlonsport, maar voor Jane was het zwemmen in het open water wel nieuw. “Vooraf wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar het viel allemaal mee!” Ook de mannen van Alcedo BV wisten niet goed wat ze precies moesten verwachten. Uiteindelijk volbrachten zij hun eerste Triotriathlon met een 23e plaats en dus kijken ze tevreden terug op hun prestatie.

Freddy vertelt: “Vanaf woensdag begon de spanning te stijgen, maar na de start is dat als sneeuw voor de zon verdwenen.” Volgens de teamleden was het een feest om mee te doen en staan ze volgend jaar zeker weer aan de start. In de eerste divisiewedstrijd kwam Diede Diederiks als eerste triatlete over de finish. Diederiks, die uitkomt voor EDOSports uit Maastricht, voltooide de sprintafstand tijdens de Triathlon Holten in een tijd van 01:07:35. En dat leidde logischerwijs tot vreugde. ,,Bij de vorige eerste divisiewedstrijd werd ik gedeeld eerste en bij de wedstrijd daarvoor tweede’’, vertelde Diederiks. ,,Mooi dat ik nu gewonnen heb.’’ Diederiks omschreef de warme omstandigheden als zwaar, al bleek er voldoende mogelijkheid tot verkoeling.

,,Er waren douches op het parcours en mensen stonden met tuinslangen langs de kant. Daarvoor wil ik de mensen in Holten bedanken. Uiteindelijk hoop ik dat we met het team een derde plaats pakken, dan maken we kans op promotie.’’ Daarin slaagden Diederiks en haar teamgenoten Neiske Becks, Melissa Visseren en Sanne van der Meer. In de totaalstand veroverde EDOSports met een totaal van 41 punten de derde plek. Hellas 2 ging met een totaalaantal van 33 punten met het zilver aan de haal, TVA 2 kroonde zich met 30 punten tot winnaar in Holten.

Bij de mannen mochten Marijn de Jonge, Cornelis Scheltinga, Daan Gehlen en Martijn Keijsers plaatsnemen op het hoogste ereschavot. De triatleten van Rogelli/TriMates 2 veroverden met een aantal van 29 punten de eerste plaats. Ook bij de mannen ging Hellas 2 met het zilver aan de haal, waarbij TC Twente 2 het podium complementeerde.