Categorieën

Gemeentelijke dienstverlening loopt zoveel mogelijk door

HOLTEN – Ook de gemeentelijke organisatie van Rijssen-Holten volgt de richtlijnen van het kabinet. Dit betekent onder meer dat medewerkers zoveel mogelijk thuiswerken. Sociaal contact wordt beperkt; externe overleggen worden telefonisch gevoerd of waar nodig gecanceld. Deze maatregelen gelden tot en met 6 april. De balies van de gemeente blijven vooralsnog alleen open voor afspraken.

Veel zaken kunnen overigens online via www.rijssen-holten.nl afgehandeld worden. Is het niet noodzakelijk om langs te komen? Probeer dan zoveel mogelijk digitaal. Kan dat niet of is het wel noodzakelijk? Maak dan altijd eerst een afspraak via afspraken.rijssen-holten.nl. Op die manier kunnen wij het bezoek beter spreiden. Het gemeentelijk loket in Holten is gesloten.

Let op: je kunt je rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zonder afspraak ophalen bij de receptie in het gemeentehuis. “Onze medewerkers leggen tot en met 6 april alleen huisbezoeken af als dat noodzakelijk is. Met inwoners met wie een huisbezoek staat ingepland, nemen we telefonisch contact op”, vertelt een woordvoerder. Er komen ook vragen binnen over eenzaamheid en ondersteuning voor kwetsbare doelgroepen. “Heeft u hier vragen over of heeft u hulp nodig? We helpen u graag. Neem telefonisch of per mail contact op met het Sociaal VraagPlein via t (0548) 854 836 of sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl.”

Bijstandsuitkering aanvragen

“Het aanvraagproces voor een bijstandsuitkering hebben we volledig gedigitaliseerd. Zo proberen we zo snel mogelijk de aanvragen af te handelen die binnenkomen.
Een aanvraag dient u digitaal in via www.werk.nl. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen een email met daarin de bevestiging van uw uitkeringsaanvraag en een lijst met stukken die u moet inleveren. De snelheid van de afhandeling van uw aanvraag hangt af van uw reactie daarop. Zorg er dus voor dat u zo snel mogelijk alles inlevert wat op de lijst staat en op uw situatie van toepassing is. Hebben we alle stukken van u ontvangen dan proberen we de aanvraag zo snel mogelijk af te handelen. Lukt dit niet binnen 4 weken of heeft u eerder al geld nodig om te eten of te drinken, dan kunnen we op uw verzoek een voorschot verstrekken.”

Overleggen

Overleggen met de gemeente gaan alleen door als dat niet uitgesteld kan worden. “Heeft u een overleg ingepland met iemand van de gemeente? Dan nemen wij contact op om af te stemmen of het overleg doorgaat.” De gemeentelijke sporthallen en gymzalen zijn gesloten. Ook het zwembad en de kinderboerderij in Rijssen blijven tot en met 6 april gesloten. Dit in verband met de maatregel om sociale contacten te vermijden. Ons streven is dat de dienstverlening richting inwoners, ondernemers en bezoekers van gemeente Rijssen-Holten waar mogelijk gewoon doorloopt. De afvalinzameling in Rijssen-Holten gaat voorlopig gewoon door.