Categorieën

Glasvezel buitengebied

Borkeld en Lichtenberg voltooid

HOLTEN – Na de succesvolle start van de aanleg van glasvezel op de Borkeld (Rijssen) in 2013 is kort daarna gestart met het gebied de Lichtenberg. Ook deze aansluitingen zijn allemaal gerealiseerd. Daarmee is deze fase van de pilot volledig gerealiseerd en kunnen hierdoor nu al ruim 180 inwoners van het gebied de Lichtenberg en de Borkeld gebruik maken van een snelle glasvezelverbinding.

Een logisch gevolg is dat na deze eerste twee gebieden gekeken wordt naar andere locaties in het buitengebied. Het volgende gedeelte betreft het deel van het buitengebied ten oosten van de N350 (weg Holten-Markelo) en de omgeving van de Enterveenweg. Hierbij gaat het om 200 aansluitingen. Voor beide gebieden geldt dat het aanmeldingspercentage van 60% is gehaald en dat daardoor begonnen kan worden met de aanleg.

Op 30 oktober heeft de raad besloten krediet beschikbaar te stellen om de volgende pilotfase mogelijk te maken. Wethouder Cornelissen: ‘Het is goed om te zien dat het buitengebied steeds beter ‘bereikbaar’ is. Ik hoop dat deze ontwikkeling zich doorzet, zodat binnen niet al te lange tijd onze inwoners van het buitengebied volledig ontsloten worden via het glasvezelnetwerk.’