Categorieën

Gouden leestips van de

Bibliotheek Rijssen-Holten

HOLTEN – Maandag 15 september verscheen de nieuwe editie van de gouden leestips glossy BIEB. De voorgaande edities waren zo’n succes dat de Bibliotheek nog veel meer leuke, nuttige en verrassende informatie over lezen, voorlezen en mediaopvoeding heeft verzameld. Met de inhoud van de mini-glossy neemt de Bibliotheek ouders mee in de wereld van het (voor)lezen met tips en trucs en de leukste boeken – zowel op papier als digitaal. Het magazine is vanaf maandag 15 september gratis op te halen in de Bibliotheken in Rijssen en Holten (op=op). Ook kan het vanaf dan weer online gelezen worden via goudenleestips.nl.

Keer op keer toont onderzoek aan dat (voor)lezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en dat het een directe positieve invloed heeft op hun schoolprestaties. Toch blijken belangrijke doelgroepen – zoals ouders van jonge kinderen – vaak onvoldoende op de hoogte van belangrijke feiten. Feiten die regelmatig voorbij komen in gespecialiseerde media, maar die nog te weinig breed naar buiten toe worden uitgedragen. Met de glossy hoopt de Bibliotheek Rijssen-Holten hierin verandering te brengen.

In deze derde uitgave ondermeer een interview met schrijver Ronald Giphart over het jaar van Vaders Voor Lezen, feiten en fabels over dyslexie en informatie over gamification: Wat is het en hoe kunnen game principes kinderen motiveren om meer te lezen? Onderzoeker Martine Delfos komt aan het woord over mediaopvoeding en geeft de Bibliotheek veel tips, ondermeer over ‘apps voor ukkies’ en het vinden van een geschikt jeugdboek in de Bibliotheek. De nieuwe glossy is een initiatief van het Gelders Bibliotheek Netwerk en het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken en is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland en de provincie Overijssel.

Wist je dat .. Kinderen van ouders die veel lezen, lezen zelf ook meer. Daarom geeft de Bibliotheek Rijssen-Holten in de periode van 15 september tot 1 november 10 euro korting op een jaarabonnement voor volwassenen. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op de website biblioteekrijssenholten.nl.