Categorieën

Grote kans op flink wat warmte na het weekeinde

Op vrijdag en tijdens het weekeinde wordt het wisselvallige weerbeeld gecontinueerd. We hebben namelijk van doen met een sturend IJslands hoogtelaag en een sterke westelijke tot zuidwestelijke hoogtestroming. Een randstoring bereikt zaterdag het Noordzeegebied. Dat betekent vooral zaterdag kans op regen of enkele buien. De middagtemperaturen bereiken waarden rond normaal ofwel 23-24 graden. Waarschijnlijk dus geen zomerse maxima op zaterdag.

Vrijdag is er veel bewolking, maar is ook regelmatig even ruimte voor de zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op 24-25 graden. Er staat een matige zuidwestenwind. Zaterdag wordt het regionaal zomers warm. In het oosten kan de temperatuur oplopen rond 25.0 graden, Holten ook dus. De zon schijnt geregeld en er zijn stapelwolken. Lokaal ontstaan buien met kans op onweer. Dit kunnen stevige buien zijn. Bij dit alles staat een matige zuidwestenwind. Zondag wordt het circa 23-24 graden, bij regelmatig zon en stapelwolken. De wind komt uit zuidwesten en is matig. De dagen daarna wordt het zelfs nog wat warmer.

Volgende week blijft de IJslanddepressie overeind, maar door advectie van warmte ontstaat boven het Europese vasteland een krachtige atmosferische hoogterug. Wanneer deze ontwikkeling doorzet zoals het zich laat aanzien voltrekt zich een overgang naar droog, zonnig en warm tot zeer warm zomerweer. Maandag belooft het flink warm te worden met hoge temperaturen. De maxima komen dan uit op 28-29 graden. Dinsdag en woensdag wordt het nog heter met 32-33 graden. In Holten kan het een aantal dagen achter elkaar tropisch warm worden. Fijn weekend.

Weerman, Freddie Paalman