Categorieën

Handbaldames zegevieren in Broekland

HOLTEN – Afgelopen zondag speelde dames 1 van HV Holten in de Nijhof-sporthal in Broekland tegen het tweede team van Broekland. Na de verrassende overwinning van vorige week op de ongeslagen koploper ABS wilden de dames hier een goed vervolg aangeven. Zonder de basisspeelsters Gitta Bekkernens en Michaëla Spoor begonnen de dames prima aan deze wedstrijd. Prachtige doelpunten van Karlijn Hoogveld en Femke Haverslag bracht Holten al snel op een 4-1 voorsprong. De A1 speelsters Marloes Ulfman (afstandsschot) en Anne Rechterschot (fast break) zorgden voor een tussenstand van 2-7 in het voordeel van Holten.

Na 16 minuten maakte de zeer jonge Mare Visser haar debuut in de Holtense hoofdmacht. Langzamerhand kwam Broekland wat beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een tussenstand van 10-12. De onbetwiste uitblinkerster Karlijn Hoogveld bracht de ruststand van 12-15 op het scorebord. Na rust nam Holten onder andere door de prima spelende Aniek Wissink een grote voorsprong van 6 doelpunten 13-19. Ook op de harde afstandsschoten van Femke Haverslag had de Broeklandse goalie geen antwoord.

De dames uit Broekland scoorde in de eindfase nog wel enkele keren, maar de Holtense zege kwam niet echt meer in gevaar. Het slotakkoord was van Aniek Wissink, die de eindstand bepaalde op 20-23. Door deze overwinning stijgt Holten naar de gedeelde 3e plaats. Komende zondag 15 december om 11:45 uur spelen de Holtense dames in sporthal ‘t Mossink tegen LHC 2 uit Lemelerveld. Scores Holten: Karlijn Hoogveld 7, Femke Haverslag 6, Aniek Wissink 4, Anne Rechterschot en Marloes Ulfman beide 2, Julia Hanevelt en Anke Wibbelink beide 1.