Categorieën

Heerlijke herfstdag Holterenk


Op de vrijdag voor de herfstvakantie was het tijd voor de traditionele Herfstdag van de Holterenk. Rond de welbekende Oranjekuil op de Holterberg deden alle leerlingen van de school mee aan een vossenjacht.
De Herfstdag is voor de leerlingen van groep 8 een van de hoogtepunten in een toch al bijzonder jaar. Zij zijn de vossen die door de rest van leerlingen moet worden gezocht. “Weet je wat het is? Vanaf de kleuters ga je elk jaar op zoek naar de vossen. Dan is het supergaaf om eindelijk zelf een vos te mogen zijn!” De vossen moesten zich niet alleen verstoppen. Ze hadden ook een opdracht voor elke groep die ze wist te vinden. Van touwtrekken en een rebus oplossen tot blikgooien en meedansen met de macarena. Een langslopende wandelaar keek haar ogen uit.

De Herfstdag is typisch zo’n dag waarop de hele Holterenk de schouders eronder zet. Van de organisatie door de leerkrachten en het enthousiasme van de leerlingen tot alle ouders die de groepjes begeleiden; die samenwerking maakt de Herfstdag tot een succes. “En natuurlijk is de ouderraad een onmisbare schakel”, vertelt directeur Nienke Pijffers. “Zij zetten het gebied rond de kuil af met linten, brengen alle spullen naar de kuil en weer terug, zorgen voor volop fruit en drinken voor de leerlingen en hebben voor de leerkrachten en hulpouders koffie en thee klaarstaan. Echt geweldig.”