Categorieën

Helios duidelijk een maatje te groot voor Blauw Wit

HOLTEN – Helios Deventer heeft dit seizoen de stap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. De zondag derdeklasser werd ingedeeld in de 4e klasse en heeft het vaste voornemen om dit jaar het kampioenschap te behalen en te promoveren. Omdat ook het merendeel van de spelers hun club volgden naar de zaterdag staat er een hecht collectief dat te sterk is voor de 4e klasse.

De Blauw Witten uit Holten begonnen met elan aan de wedstrijd en hadden de eerste kans maar de bal ging op de paal. Daarna was het al snel Helios die de lakens uitdeelde. In de 11e minuut keurde scheidsrechter Otter uit Borne nog een goal af maar in de 20e minuut nam de thuisclub de leiding. Rechterspits Djeremy Zandvliet (hij speelde voor Rohda Raalte en Go Ahead Eagles) speelde Remco Stam simpel uit en zijn schot was ook keeper Tom Markvoort te machtig (1-0).

Helios bleef veel sterker en kreeg ook kansen maar de bal ging steeds over of naast. In de 35e minuut kwam de 2-0 toch op het bord. Keeper Markvoort kwam ver zijn doel uit maar miste de bal. Jarmo in ’t Hof liet zich dit buitenkansje niet ontnemen (2-0). Drie minuten later was de wedstrijd beslist. Een lange pass achter de Blauw Wit verdediging was een prooi voor Jarmo in ’t Hof die wederom scoorde (3-0). De thuisclub nam wat gas terug en Blauw wit bleef tot de rust overeind. Ruststand 3-0.

In de pauze had trainer Machielsen twee wissels doorgevoerd. Igor Dijkstra en Ilja Spijker kwamen voor Jaron Kampman en Leo Stam. Het was nog steeds duidelijk dat Helios de bovenliggende partij was. In de 55e minuut was het, na een goede aanval over rechts, Jarmo in ’t Hof die zijn hattrick voltooide (4-0). Blauw Wit moest nogal wat corners weggeven om overeind te blijven. De zoveelste hoekschop werd na een uur spelen niet goed verwerkt en invaller Nick Beekman tekende voor de 5-0.

Blauw Wit bleef manmoedig strijden voor een beter resultaat en had in de 65e minuut pech toen Stefan Dijkink alleen voor keeper de Jong kwam maar zijn lobje ging net over. Helios deed het wat rustiger aan en de bezoekers kregen wat meer grip op het spel. Toch konden ze niet voorkomen dat in de stromende regen nogmaals Jarmo van ’t Hof zijn 4e van de middag en zijn 10e van het seizoen scoorde in de 81e minuut. Hiermee was de 6-0 eindstand een feit.