Categorieën

Het 50+ toernooi bij TC Holten weer een succes

HOLTEN – Op zaterdag, 17 augustus 2019 werd door de tennisvereniging TC Holten het 50+ toernooi georganiseerd. In de ochtend regende het nog een paar keer pittig maar omdat de vooruitzichten redelijk waren toch maar besloten om het toernooi door te laten gaan. De temperatuur was prima en behalve iets lichte motregen waren de weergoden de spelers gunstig gezind. De deelnemers melden zich en hadden allemaal zin in een middagje gezellig tennissen. Vanaf 14 uur werden er door de 25 deelnemers 20 partijen (dubbels/mix) van een half uur gespeeld . Er werd sportief getennist maar in verschillende partijen werd ook fel gestreden om de punten.

Iedereen heeft zonder blessures alle partijen uitgespeeld. (In deze leeftijdsgroep natuurlijk ook belangrijk.)  De totaal per persoon gewonnen games werden opgeteld en leverde de volgende winnaars op. Bij de dames: 1. Ina Hulleman en 2.Truus Mulder en bij de heren: 1. Gerard Damink en 2. Herman ten Velde. De uitslagen zaten zeer dicht bij elkaar dus er was kennelijk echt een sportieve strijd gestreden. Voordat de prijzen werden uitgereikt werd Ria Thiele in het zonnetje gezet omdat ze veertig jaar lid is van de TC Holten en haar werd daarvoor een speldje opgespeld.

De winnaars ontvingen naast de eeuwige roem als beloning voor hun inzet een dinerbon (1) van de sponsor Het Losse Hoes en een cadeaubon (2) van Tastoe. Rond 17 uur was het sportieve gedeelte ten einde en konden de deelnemers lekker uitrusten buiten op het terras. Een van de deelnemers werd nog het advies gegeven iets rustiger te spelen omdat hij dan in de ogen van medespelers veel sterker speelde. Nu sloeg hij (volgens de kenners?) te veel om te scoren. Maar Gerard bleef volhouden dat hij niet anders kon omdat hij wilde winnen.

Volgende keer voor hem een nieuwe kans. Het was een gezellig en geslaagd toernooi en de organisatie bedankt alle enthousiaste deelnemers en natuurlijk Ria (de 40 jarige jubilaris) die als vrijwilligster van achter de bar iedereen van een hapje en een drankje voorzag. Gerard bedankte namens de deelnemers de organisatoren en zei de volgende keer graag terug te komen om zijn 50+ titel te verdedigen.