Categorieën

Holten effectiever dan SV Enter op de zaterdagavond

HOLTEN – Op verzoek van SV Enter was de wedstrijd tegen VV Holten verplaatst naar de zaterdagmiddag. Zo kan Holten bij winst voor het eerst dit seizoen koploper worden, ook al zou dit waarschijnlijk maar voor een dag zijn. Holten begint wat tam aan de wedstrijd en ziet een fel Enter tegenover zich. In de 10e minuut is de eerste doelkans voor Enter wanneer zij een vrije trap krijgen aan de zijkant van het strafschopgebied. Bijna iedereen verwacht een voorzet, maar de bal gaat ineens op doel richting eerste paal, waar doelman Davy Tuitert ook op berekend was en klem heeft. Drie minuten later een gevaarlijke aanval van Enter die eindigt met een harde lage schuiver, maar ook nu is dit een prooi voor Davy Tuitert.

In de 18e minuut de eerste kans voor Holten als Gijs Martens van zo’n 25 meter mag aanleggen voor een vrije trap. De bal vliegt laag langs de muur en de Enter doelman moet gestrekt om zijn handen erachter te krijgen en is daarna net op tijd om de bal in tweede instantie klem te pakken voor de aanstormende Max Scheperman kan binnenwerken. In de 21e minuut weer een enorme kans voor Enter, als een speler de bal krijgt uit een voorzet en veel ruimte en tijd heeft op zo’n 8 meter van het Holten doel, maar de bal onbesuisd voorlangs schiet.  In de 25e minuut een razendsnelle counter van Enter en wordt de rappe spits één op één voor doelman Tuitert gezet.

Die blijft echter goed naar de bal kijken en tikt de bal voor de voeten weg als de passeerbeweging is ingezet, waarna de kans verkeken is. Holten heeft het eerste halve uur geen vat gekregen op Enter wat feller is en alle tweede ballen wint. Wanneer Martens in de 37e minuut zijn tweede vrije trap, nu van zo’n 23 meter, over de muur en buiten bereik van de keeper in de kruising krult en zo Holten op een 1-0 voorsprong zet, is dat tegen de veldverhouding in. Deze klap komt hard aan bij Enter en zonder dat het spelbeeld ogenschijnlijk veel veranderd, wordt er geen gevaar meer gecreëerd. Dit doet Holten wel in de laatste minuut van de eerste helft.

Eerst een prima voorzet van Scheperman die door Bas Tuitert goed wordt ingekopt, maar een prima reactie van de Enter doelman voorkomt een doelpunt ten koste van een corner. Deze corner, van Martens, wordt in eerste instantie afgeslagen maar komt daarna weer bij hem terecht en zijn volgende voorzet wordt door Harm Jansen verlengt richting verre hoek, 2-0. De tweede helft is amper begonnen als Frank Marsman met een sliding een doelpunt wil voorkomen, maar de aanvaller daarbij ook meeneemt.

De penalty wordt benut en zo is de spanning weer geheel terug, 2-1. In de 53e minuut krijgt een Enter aanvaller een vrije schietkans en het is dankzij een geweldige reflex van Davy Tuitert dat de bal er niet ingaat. In de 64e minuut wordt Bas Tuitert de hoek ingestuurd en levert hij een voorzet af op Jansen die de bal teruglegt op de inlopende Martens die zijn doelpoging, van de rand van het strafschopgebied, rakelings naast ziet gaan. In de 65e minuut lepelt Martens de bal net achter de verdediging in de loop van Bas Tuitert die zich tussen de bal en de verdediger manoeuvreert maar even later zijn inzet ziet gepareerd door de doelman. Deze moet echter lijdzaam toezien hoe Dylan van der Hulst de rebound tegen de touwen schiet, 3-1.

In de 71e minuut stoomt Rob Hofman mee op naar voren zet zijn tegenstander op het verkeerde been, gaat een één-tweetje aan met Martens en vuurt vervolgens de bal net achter de paal in het zijnet.  Holten heeft inmiddels meer grip op de wedstrijd en de felheid van Enter uit zich vaker in frustratie. Toch komt het terug in de wedstrijd als op het middenveld niet adequaat wordt ingegrepen en een onverwacht schot tussen diverse spelers door te laat wordt gezien door doelman Tuitert, die aan de grond genageld staat, 3-2. Enter gaat uiteraard op jacht naar de gelijkmaker, maar weet geen kans meer te creëren. Holten nog wel wanneer het diep in de blessuretijd een corner krijgen. Deze wordt genomen door Martens die het hoofd van Bas Tuitert vindt, die de bal naar de verre hoek stuurt en zo de eindstand op 4-2 zet.