Categorieën

Holten krijgt nieuwe ontmoetingsplek met ’t Proathuus

HOLTEN – Vanaf 1 oktober worden de deuren geopend van ’t Proathuus in Holten, een ontmoetingsplek waar senioren (50+) elkaar op laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten. ’t Proathuus zal plaatsvinden op de locatie van Grandcafé ’t Keuntje die die de ruimte overdag belangeloos ter beschikking stelt aan de vrijwilligers van ’t Proathuus en is mede een initiatief van Paul Akkermans.

“Er zijn in Holten weinig gezellige plekken om als senior (50+) eens ongedwongen een gezellig kopje koffie te drinken, een praatje te maken of een kaartje te leggen.Daarom hebben we met een groep enthousiaste Holtenaren het initiatief genomen om ‘t Proathuus op te zetten.‘t Proathuus is er voor iedereen van 50 jaar en ouder die overdag wel eens om een praatje verlegen zit en gezellig wil bijkletsen.‘t Proathuus wordt geheel gerund door vrijwilligers die zich graag inzetten om senioren (50+) een gezellige ochtend of middag te bezorgen.ViaVie Welzijn en Buurtkracht voorzien ons van advies en ondersteunen dit initiatief van harte; de opstartkosten worden gesponsord door Tony Chocolonely”, legt Paul Akkermans uit.

’t Proathuus zal beginnen met de dinsdag en donderdag van 10.30 tot 14.30 uur.“Maar we hopen op genoeg animo zodat we kunnen uitbreiden naar de hele week. Heeft men zelf voorkeuren voor bepaalde uren of dagen dan kan dit altijd overlegd worden.We verwelkomen Holtense gasten graag vanaf donderdag 1 oktober vanaf 10.30.”De eerste maand is er meteen een actie en daarom wordt er de gehele maand oktober een gratis kopje koffie met wat lekkers aangeboden. “Overige consumpties zijn tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar”, aldus Akkermans.“Uiteraard houden we ook rekening met de ontwikkelingen op corona-gebied en hebben we een maximaal toegestaan aantal gasten, ook vragen wij vriendelijk aan iedereen zijn of haar telefoonnummer op te geven.Omdat er in deze doelgroep ook mensen kunnen zijn die slecht ter been  zijn, bieden wij (in overleg) ook de mogelijkheid aan om mensen op te halen en thuis te brengen.

”Er zal begonnen worden met activiteiten als een kaartje leggen, spelletjes en gezellig praten op 1,5 meter afstand. We hopen later veel meer activiteiten te ontplooien en in samenwerking met bijvoorbeeld de Oudheidkamer filmvoorstellingen of lezingen te houden.Maar je kan ook denken aan een ochtend of middag met als thema sport, bridge of een leuke proeverij. Maar het leukst zou zijn als de bezoekers zelf met ideeën komen die we dan gaan proberen te realiseren”, besluit Akkermans.Voor meer informatie kan men contact opnemen via 06 12828012, mailen naar proathuusholten@gmail.com of via de Facebookpagina Proathuus Holten. Tevens zullen er deze week folders, met daarin alle informatie over ’t Proathuus, worden verspreid.