Categorieën

Holten vernedert derdeklasser Vaassen en bekert verder

HOLTEN – Na de 3-2 overwinning op Lettele, mochten de mannen van trainer Richard van Dellen het zondag opnemen tegen derdeklasser Vaassen dat vorige week gelijk speelde tegen Orderbos. De wedstrijd is 6 minuten oud wanneer de eerste doelkans zich voordoet. Bas Tuitert staat op de 5 meterlijn met de rug naar het doel en wordt ingespeeld door Leon Oudenampsen van buiten het strafschopgebied. Tuitert schermt goed de bal af en schiet vanuit de draai tegen de keeper, waarna hij de bal weer terug krijgt. Nu legt hij terug op de inlopende Gijs Martens, die de bal door kluwen verdedigers door in de bovenhoek jaagt, 0-1.

In de 9e minuut geeft Martijn van de Werken laag en hard voor vanaf de achterlijn. De inlopende Martens kan het kunststukje niet herhalen en nog knapper dan de bal in het lege doel schieten verdwijnt de bal over het doel.  In de 10e minuut met Joris Overmeen geblesseerd het veld verlaten en neemt Frank Marsman zijn positie over.  In de 13e minuut gaat een Holten verdediger onder de bal door en kan een Vaassen aanvaller alleen richting het Holter doel.  Doelman Davy Tuitert verkleint goed zijn doel en ziet de inzet naast zijn doel verdwijnen.  In de 20e minuut krijgt Vaasen op een gunstige plek een vrije trap.

Vanaf zo’n 25 meter wordt de inzet via de muur nog van richting veranderd en moet doelman Tuitert, die al op weg was naar de hoek, bliksemsnel reageren om de bal te redden.  In de 22e minuut wurmt een Vaassen aanvaller zich handig langs een verdediger, maar één op één met doelman Tuitert moet hij het onderspit delven.  In de 26e minuut een voorzet van Glenn Koerkamp op Van de Werken die goed voor de verdediger komt, maar zijn inzet mist  kracht waardoor de doelman kan redden.  In de 27e minuut is de rappe aanvaller de verdedigers van Holten te vlug af, maar doelman Tuitert kan zijn inzet tot corner verwerken.

Een minuut later wil dezelfde aanvaller binnen de zestienmeterlijnen tussen twee Holten verdedigers door glippen en lijkt hier niet vrijwillig naar de grond te gaan.  De scheidsrechter wuift het weg en laat doorspelen.  In de 31e minuut glipt Van de Werken in het Vaassense strafschopgebied langs zijn tegenstander en wordt hierbij naar de grond gewerkt en ook ditmaal wijst de scheidsrechter niet naar de strafschopstip.  In de 39e minuut legt Koerkamp de bal terug op Martens, die zijn inzet door de doelman uit de benedenhoek geranseld ziet worden, waarna een corner resteert. Uit deze corner van Van de Werken kopt Martens naast.

In de 42e minuut moet een tweede Holten speler geblesseerd het veld verlaten. Sjors van Gerresheim vervangt Stan van de Berg. Als de tweede helft drie minuten oud is geeft Koerkamp een voorzet achter de verdediging in de loop van spits Tuitert, die de bal langs de uitgekomen doelman in het doel werkt, 0-2.  In de 50e minuut lijkt een dreigende aanval van Holten over, wanneer een verdediger de bal uit een voorzet van Koerkamp terugkopt op zijn doelman. Van de Werken ziet er nog wel heil in en onderschept de bal, omspeelt de doelman en schuift de bal tegen het net, 0-3. In de 72e minuut een prima aanval van Holten; Martens geeft de bal mee aan de opgekomen Rob Hofman die de bal laag voorgeeft en Van de Werken de bal onder de doelman door in het doel werkt, 0-4.

Twee minuten later kopt Marsman de bal uit een corner van Martens tegen de lat. De bal wordt opgepikt door Wissink en opnieuw voor gebracht bij Tuitert die aflegt op Tom Lenderink die de bal beheerst tegen de touwen schiet, 0-5. In de 77e minuut wordt Hofman diep gestuurd en waar iedereen een voorzet verwacht, verrast hij de doelman in de verre hoek, 0-6.  Het slotakkoord is voor Van Gerresheim. Hij krijgt de bal na een uittrap van de Vaassen doelman, soleert door de Vaassen defensie en besluit met een treffer, 0-7. Evenals vorige week eindigde de andere wedstrijd in de poule in een gelijkspel, waardoor vv Holten al zeker is van de eerste plaats in de poule en weet dat het doorgaat in de beker.