Categorieën

Holtenaar strijdt voor de eerste keer op NK Indoor Touwtrekken

HOLTEN – Op 1 februari vindt het Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken plaats in Wolvega. Thomas Bloemenkamp uit Holten maakt deel uit van het jeugdteam van Touwtrekvereniging de Watermannen. Het team maakt een goede kans om de derde landstitel te behalen.

Kansrijk Jeugdteam
Touwtrekvereniging de Watermannen uit Oldeholtwolde komt uit met een heel goed Jeugdteam. Dit team bestaat uit Rick Uittenbogaard, Timo Uittenbogaard, Nico Uittenbogaard (alle drie uit Oldeholtwolde), Doede Graafsma (Parrega), Melanie van der Heide (Marknesse) en Thomas Bloemenkamp (Holten). Een bijzonder jeugdteam, dat vorig jaar en in 2018 Nederlands kampioen in de jeugdklasse was. Dit jaar hebben ze wel een ander anker: Thomas Bloemenkamp (achterste persoon die aan het touw staat). Een groot deel van dit jeugdteam traint inmiddels ook voor het WK, in het Jeugdselectieteam van Nederland.

Vrouwenpower uit het noorden
Naast het jeugdteam zal er ook een damesteam vanuit dezelfde vereniging uitkomen op het NK. Dit team bestaat uit zes vrouwen: Sandra van der Heide (Marknesse), Melanie van der Heide (Marknesse), Jiska Schellens (Heerenveen), Janna van Velzen (Gorredijk), Alies van der Weide (Dedemsvaart) en Grietje Stoker (Wirdum). In wisselende samenstellingen is dit team ook uitgekomen in 2017 (Nederlands kampioen) en 2018 (2e plaats) op het NK.
Deze maanden trainen de dames drie keer in de week, om op het NK een goed resultaat neer te kunnen zetten.  Een deel van hen is bovendien geselecteerd voor het Nederlands vrouwenteam dat eind februari in Ierland deelneemt aan het Wereld Kampioenschap Touwtrekken. In de mixklasse zal Touwtrekvereniging de Watermannen ook vertegenwoordigd zijn. In deze klasse wordt er touwgetrokken met vier mannen en vier dames. De definitieve samenstelling van dit team zal binnenkort bekend gemaakt worden.