Categorieën

Holtenaren starten eigen voetbalschool en geven eerste gratis training

HOLTEN – De Holtense jeugdtrainers Daan Jalving en Stefan Dijkink gaan een eigen voetbalschool opzetten. Onder de naam DS Voetbalschool gaan de twee vrienden jeugdspelers tussen de 8 tot en met 15 jaar uit Holten en omstreken een extra trainingsmoment aanbieden op de zondag.
“Deelnemers gaan bezig met het aanleren en ontwikkelen van functionele voetbalskills zoals dribbelen/drijven, kappen/draaien en schijn en passeerbewegingen. Dit wordt toegepast in verschillende spel en partijvormen. Zo worden deze spelers de baas over de bal en kunnen ze de tegenstander makkelijker en vaker passeren in wedstrijden”, vertelt Stefan.Stefan en Daan hebben allebei hun UEFA C en B diploma en ruime ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij verschillende amateurverenigingen en profcubs.

Stefan werkte bij FC Utrecht, in Amerika bij BSC Wolves en volgt nu de opleiding tot basisschoolleraar en gymdocent. Stefan heeft jeugdteams van ZVV Blauw-wit ’66 en SV Schalkhaar getraind. Daan heeft als trainer gewerkt bij FC Utrecht en FC Twente, en in de jeugd van VV Holten gespeeld en getraind. Daan werkt nu als hoofdtrainer van FC Twente/Heracles O13 en Schalkhaar O19. “De trainingen van de voetbalschool worden in een cyclus van 8 weken aangeboden. De groepen worden ingedeeld op basis van niveau en leeftijd en zullen ongeveer uit 10 spelers/speelsters bestaan. Hierdoor is er veel individuele aandacht voor de spelers en speelsters. Groepen worden ingedeeld op basis van niveau en leeftijd”, legt Daan uit.

Om iedereen kennis te laten maken met de manier van trainen en begeleiden wordt er een gratis proeftraining aangeboden. Deze proeftraining zal plaatsvinden op zondag 23 augustus 2020 op sportpark ‘t Vletgoor (ZVV Blauw-wit ’66) in Holten. (zie ook flyer elders in deze krant) Jeugdige voetballers/sters die zich willen aanmelden voor de proeftraining kunnen een mail sturen naar dsvoetbalschool@gmail.com. Daan en Stefan zullen dan zo snel mogelijk reageren op de aanmelding of eventuele vragen.