Categorieën

Holtens achttal wint

ook tweede wedstrijd

HOLTEN – Het Holtens achttal bij het schaken heeft ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Afgelopen maandag speelde Holten in Nijverdal tegen ENO en was met 4½ – 3½ net te sterk. Aan het eerste bord kreeg Gerrit Luggenhorst groot voordeel (2 pionnen meer) maar hij liet zijn tegenstander ontkomen met eeuwig schaak. Ton van Oijen won van Rein Lingeman  terwijl Martijn Hage niet verder kwam dan remise hetgeen overigens wel betekende dat Holten toen de overwinning definitief binnen had.

Aan het vierde bord verloor Dinant van Beek en Teun Scheurwater was als vanouds goed voor een remise. Bas van Beek verloor daarentegen maar aan de onderste borden werden de punten binnengehaald door Henk van Beek en Dick van der Knaap. In de interne competitie herstelde Jim Klinge zich van de nederlaag van vorige week door te winnen van Rick Romp. Hessel Schuurman won van Johan Klein Teeselink. Gerrit Stevens en Bertus van Beek wonnen van respectievelijk Ronald Klein Teeselink en Piet Ypma vooral doordat Ronald en Piet in de opening een stuk weggaven.

Taai tegenspel volgde maar het was voor beiden uiteindelijk niet genoeg. Het spektakel kwam in de partij tussen Karl-Heinz Leisten en Erik Bosman. Karl-Heinz had groot voordeel maar hij zetten Erik pardoes mat.