Categorieën

Holtense handbaldames doen goede zaken

HOLTEN – Afgelopen zondagmiddag speelde dames 1 van Holten tegen het 2e team van Lettele, dat behoorlijk hoog op de ranglijst namelijk op de 4e plek stond. Echter vanaf het beginsignaal liet Holten zien, dat ze gingen voor de winst. Door een laag schot, dat onhoudbaar in het doel ging, zorgde Aniek Wissink voor de openingstreffer. Uit een break-out tekende de van HV Angeren afkomstige Karlijn Hoogveld voor de 7-3 tussenstand. Onder toeziend oog van wedstrijdsponsor Hetty Leppink van Feel Well by Hetty bleef de amusementswaarde van dit duel erg hoog. Lettele bood pittig tegenstand, maar Holten bleef haar voorsprong houden door o.a. scores vanaf de cirkel door Julia Hanevelt, Lieke Ebrecht, Michaëla Spoor en Karlijn Hoogveld.

De rust brak aan bij de stand 18-16. Na de pauze liet Holten zien, dat dit relatief jonge team veel in zijn mars heeft. Ook Jo Anne Koopman liet prima keeperswerk zien. Gitta Bekkernens speelde zowel verdedigend als aanvallend een goede wedstrijd. Holten liep in deze doelpuntrijke wedstrijd langzamerhand uit naar een ruime voorsprong, waarbij jeugdspeelster Anne Rechterschot ook van zich deed gelden door de voorsprong zelfs op 11 doelpunten te brengen. Zes minuten voor tijd bij de stand 36-25 was de winst voor Holten binnen.

Aniek Wissink zorgde ook voor de laatste Holtense treffer in dit attractieve duel, waarbij Holten een sterk collectief toonde. Door deze overwinning van 37-29 stijgt Holten op de ranglijst en staat nu op 4e plaats. Komende zondag 1 december om 12:15 uur spelen de Holtense dames in Bathmen de derby tegen de ongeslagen koploper ABS.  Scores Holten: Karlijn Hoogveld 10, Gitta Bekkernens, Lieke Ebrecht, Julia Hanevelt en Anne Rechterschot allen 4, Femke Haverslag, Michaëla Spoor en Aniek Wissink allen 3, Anke Wibbelink en Francien Oude Nijeweme beiden 1.