Categorieën

In het weekeinde regen en vrij koud en weinig zon

Tijdens het weekeinde pikt een nieuwe, over de Britse Eilanden naar het zuidwesten uitzakkende atmosferische hoogtetrog een storing bij de Azoren op. Daardoor gaat het later op zaterdag (en deels ook zondag) waarschijnlijk flink regenen. Sneeuw of natte sneeuw valt evenmin uit te sluiten. De wind waait uit het noordoosten tot noorden en met en met maxima omstreeks 8.0 graden is het nog vrij koud. Vrijdag kan een waterig zonnetje doorbreken en het blijft droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10.0 graden. Dit bij een matige zuidwestenwind. Zaterdag overheerst de bewolking en valt er ook wat regen, regionaal zelfs langdurig. De zon laat zich nauwelijks zien en de temperatuur blijft net onder de 9.0 graden steken.

De wind komt dan uit noordoosten en is matig van kracht. Ook zondag is het grotendeels bewolkt en zo nu en dan valt er regen, maar ook natte sneeuw is niet uitgesloten. Een koude matige noordoostenwind zorgt ervoor dat het opnieuw niet warmer wordt dan een graad of 8. Duidelijk te laag voor de tijd van het jaar. Maandag overwegend droog, droge perioden overheersen, maar opnieuw is de nacht en vroege ochtend koud met regionaal kans op wat lichte vorst. Het weerbeeld blijft vriendelijk met geregeld zon, bij een matige noordwestenwind. Ook dinsdag is het relatief rustig weer. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af. Woensdag draait de wind naar het zuiden.

Zon en wolken wisselen elkaar af. Na het weekend nemen de neerslagkansen duidelijk af en schijnt geregeld de zon. Heel langzaam klimt het kwik uit het dal. Maandag wordt het nog ongeveer 8 graden, vanaf dinsdag verschijnen er weer dubbele cijfers op de thermometer. In de tweede helft van de week liggen de maxima tussen 10 en 13 graden. Daarmee is het nog altijd twee graden kouder dan gebruikelijk. Ook de nachten verlopen nog vrij koud met kans op lichte vorst. Normaal is het halverwege april overdag 12-15 graden en ’s nachts 3-6 graden. Prettig weekend.