Categorieën

Initiatief tot eerste basketbalclub in Holten

HOLTEN – Hollten kent vele sportverenigingen, maar een basketbalclub is daar niet bij. Daar gaat verandering in komen als het aan de Holtense Lycke Runeman ligt. Want na de zomervakantie gaat basketbalvereniging The Valley Bucketeers uit Nijverdal ook trainingen verzorgen in Holten voor de jeugd vanaf 12 jaar. “Ik ben opgegroeid met basketbal in mijn huis. Mijn vader (Jaap Runeman) speelde zelf op hoog niveau en is een van de oprichters van The Valley Bucketeers in 1973.  Toen ik 2 jongens (Pelle en Rinse) kreeg wist ik al dat ze ooit op Basketbal zouden willen”, vertelt Lycke.

Zoon Rinse heeft inmiddels 2 jaar met veel plezier samen met zijn vriend Jochem bij Risne Stars gespeeld. “Maar net als mijn vader ooit, toen hij werkte op sportzaken in Hellendoorn en het heel vreemd vond dat Nijverdal geen basketbalvereniging had, vind ik het dus heel vreemd dat zo’n vereniging ook in het sportieve dorp Holten er niet is. Na het 2 jaar te hebben aangekeken ben ik in gesprek gegaan met The Valley Bucketeers. Mijn idee om een satelliet vereniging te openen, werd daar met enthousiasme ontvangen. Eindelijk is het nu zover!”, vertelt Lycke enthousiast.

“Na de zomervakantie starten we eerst met de jeugd vanaf 12 jaar. Voor de jeugd onder de 12 heb ik zeker ook plannen. De eerste spelertjes daarvan staan al met potlood op de ledenlijst Holten.  We trainen in Holten, eerst met trainers van The Valley Bucketeers en het is de bedoeling dat we dat zelf gaan oppakken. Uiteraard spelen ze gewoon competitiewedstrijden.” Jeugd met interesse is van harte welkom om eens een training mee te doen of aan te sluiten bij het team. Voor meer informatie en aanmelden kan men contact opnemen met Lycke Runeman via 06-15888044 of per mail via lycke@ziggo.nl.