Categorieën

Jan Stam Fietsverhuur blijft bestaan

HOLTEN – Het oer-Holtense bedrijf Jan Stam Fietsverhuur blijft bestaan in het dorp. Eigenaar Jan Stam (68) zou oorspronkelijk per 1 november met pensioen gaan en de deuren sluiten, maar hij heeft nu toch geschikte opvolgers gevonden. Zoon Laurens Jan Stam en Robert Oolbekkink zullen vanaf februari het verhuurbedrijf gaan runnen.

“Ik ben erg blij dat het bedrijf dat we in de afgelopen 40 jaar hebben opgebouwd blijft bestaan én ook nog eens in de familie”, vertelt Jan Stam enthousiast. “Voor onze klanten zal er niets veranderen. We blijven de service en kwaliteit leveren die de mensen al jaren van ons gewend zijn. Er komt ook weer een volwaardig monteur in dienst, zodat ook de kwaliteit van garanties en reparaties op niveau blijven.” De fietsverhuurder werkt de komende maanden, met zijn partner Marjo en huidige medewerkers, zijn twee opvolgers in en zal dan in februari het stokje officieel overdragen.

“We zijn ooit gestart in februari 1981 en dus bestaan we die maand precies 40 jaar. Dat lijkt me een mooi moment om definitief te stoppen.” Jan Stam blijft wel betrokken als adviseur van zijn zoon en Oolbekkink. Ook denkt hij mee over nieuwe initiatieven om het marktaandeel in de regio te vergroten. “Daar heb ik de laatste 2 jaar geen tijd voor gehad, terwijl ik dat juist een van de leukste dingen van mijn vak vind. Dus daar kijk ik enorm naar uit. Voor de rest gaan Marjo en ik vooral genieten van ons nieuwe huis en staan er mooie tripjes met de camper op de planning.”