Categorieën

Jessie Muller en Stefan Pekkeriet in de prijzen

HOLTEN – Jessie Muller sleepte tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten twee prijzen in de wacht. De Holtenaar veroverde in een tijd van 02:18:39 de tweede plaats in het algeheel klassement en kroonde zich daarmee tot Holtens kampioen op de Olympische Afstand. ,,Vorig jaar eindigde ik als zesde op de OD’’, vertelde Muller na afloop. ,,Mijn neef Mark Muller won toen het Holtens kampioenschap. Het is wel leuk dat ik zijn opvolger ben. Het zwemmen ging goed en het lopen ook. Op de fiets kwam ik helaas iets te kort om overall ook te winnen.’’ Muller moest de eindzege daardoor aan Mario A Salvador Sutton laten.

De Deventenaar won de Olympische Afstand in een tijd van 02:16:43. De Enschedeër Pascal Bruins ging op diezelfde afstand met het brons aan de haal. Cindy Brussé mocht tijdens de huldiging van de vrouwen plaatsnemen op het hoogste ereschavot. De Aaltense voltooide de Olympische Afstand in een tijd van 02:31:27 en ging daardoor met de zege aan de haal. Samantha de Bruin kroonde zich uiteindelijk tot nummer twee, Marjan Doppen complementeerde het podium. ,,Dit was de eerste keer dat ik mee heb gedaan aan een OD’’, vertelde De Bruin, die als tweede eindigde. ,,Ik kom uit Veenendaal en doe veel mee aan lokale triatlons. Vrienden hebben mee meegenomen naar Holten. Maar dit is wel voor herhaling vatbaar.’’

Britt le Fevre mocht zich bij de vrouwen Holtens kampioen op de Olympic Distance noemen. De triatlete bleef daarmee plaatsgenoten Karin Reterink en Ans Lammertink voor, die als respectievelijk tweede en derde eindigden in de strijd om het plaatselijke kampioenschap. Stefan Pekkeriet mag zich een jaar lang de snelste Holtenaar op de achtste noemen. De triatleet noteerde op dat onderdeel een tijd van 00:40:03. Dat bleek voldoende voor de winst in de strijd om het Holtens Kampioenschap.

Vanwege de hitte werd het looponderdeel op de achtste triatlon aangepast. In plaats van twee ronden hoefden deelnemers slechts één ronde door Holtense centrum te lopen. Daarbij hadden zij eveneens de mogelijkheid om na de wissel fietsen/lopen direct naar de finish te lopen. Het looponderdeel telde vanwege deze wijziging niet mee in de einduitslag. ,,Daardoor had ik er vooraf niet veel zin in’’, bekende Pekkeriet. ,,Het is geen triatlon meer. De spanning is er af. En het lopen is ook mijn sterkste onderdeel. Het zwemmen ging uiteindelijk redelijk. Ik wist dat ik daarna op de fiets alles moest geven.’’

Met die tactiek wist Pekkeriet concurrenten Niels van Coeverden en Koen Onderwater, die respectievelijk als tweede en derde eindigden in de strijd het Holtens kampioenschap, voor te blijven. Voor een goed gevulde tribune met buurtgenoten kon de Beuseberger, die al eens al tweede en derde eindigde, zodoende de bijbehorende beker in ontvangst nemen. ,,Dit was het doel. Ik moest en zou een keer Holtens kampioen worden. Het is fijn als dat dan lukt.’’ Ymke Ophof wist zich bij de vrouwen tot Holtens kampioen te kronen. Zij voltooide het zwem- en fietsonderdeel in een tijd van 00:45:58 en bleef daarmee Marleen Bode en Marit Hanewinkel voor.