Categorieën

Jongerenwerk Holten zet zich in voor Serious Request

HOLTEN – Het jongerenwerk in Holten van ViaVie Welzijn en Stichting Specifiek Jongerenwerk Pand 11 uit Rijssen slaan de handen ineen en gaan in beide kernen diverse acties opzetten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request: the Lifeline. Serious Request zet zich dit jaar samen met het Rode Kruis in voor slachtoffers van mensenhandel. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico. Mensenhandel komt overal ter wereld voor, ook in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Het Rode Kruis leert kwetsbare jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren blijven. Vrijwilligers geven voorlichting tijdens publieke bijeenkomsten, via individuele gesprekken en door het verspreiden van folders aan kwetsbare groepen. Ook traint het Rode Kruis docenten en hulpverleners om mensenhandel beter te leren herkennen, zodat ze slachtoffers beter en eerder kunnen helpen. De komende twee weken zullen zowel Pand 11 in Rijssen als Hole-10 in Holten allerlei acties opzetten om geld in te zamelen voor Serious Request. De gemeentelijke jongeren-campagne #BBTY ondersteunt de beide organisaties in hun acties.

Vanaf maandag 9 december worden door Hole-10 ook diverse acties uitgezet om geld op te halen. Als eerste worden de komende maand alle inbrengsten van de barverkoop in het jongerencentrum rechtstreeks in de pot voor Serious Request gedaan. Iedereen is tijdens openingstijden welkom voor een kopje koffie of glaasje fris, maar doneren in de vrije giften pot is ook mogelijk. Ook zullen jongerenwerkers en jongeren de komende 2 weken overal in Holten te zien zijn met de ViaVie bakfiets. De jongeren zullen langs de deuren gaan om flessen op te halen voor het statiegeld.

Als laatste zal het jongerenwerk op vrijdag 20 december van 13.00 tot 17.30 uur te vinden zijn op de markt in Holten. Met gezellige marktkramen, goeie muziek, warme chocolademelk en een mooie verloting hopen de jongeren van Hole-10 deze middag veel geld op te halen. Met dank aan medewerking van de Koff kunnen ook in Holten de voetbalskills getest worden via een snelheidsdoel.

Op zondagavond 22 december zal het jongerencentrum Hole-10 vanaf 22.00 uur geopend zijn met een winterbarbecue. Gezamenlijk vertrekken jongeren en jongerenwerkers dan rond 1.30 uur ’s nachts naar Smidsbelt in Holten, waar 3FM een cheque-point organiseer en de DJ’s langs komen lopen. “We hopen daar een mooie cheque te kunnen overhandigen, met de gezamenlijke opbrengsten van de acties van Pand 11 en Hole-10”, aldus een woordvoerder.