Categorieën

Kerstbomen verkoop bij Dondertman

HOLTEN – Het is alweer eind november en de dagen naar Kerst komen al voorzichtig in zicht. Bij kinderboerderij Dondertman staan daarom vanaf morgen (zaterdag 27 november) de kerstbomen klaar voor verkoop.  Vorig jaar startte Dondertman met de verkoop van kerstbomen aan de voorzijde van het Boshuus en dat bleek een enorm succes. Evenals vorig jaar worden de kerstbomen geleverd door de familie Pakkert uit Bathmen. Er is daardoor een ruime keuze in verschillende soorten en maten bomen. De traditionele kerstbomen zoals de fijnspar en de blauwspar worden al aangeboden vanaf 15,-. Voor met name de kleinere huiskamer bleek vorig jaar de naaldvastte Fraseri zeer gewild. Deze bomen worden allen met kluit of in een pot aangeboden maar kunnen desgewenst ook worden gezaagd.

De laatste jaren pronkt in steeds meer huiskamers een echte Nordmann, met de wat grovere naalden een prachtige boom en mag daarom niet aan het assortiment van de kinderboerderij ontbreken. De Nordmann kerstboom is zonder kluit. “Breng gerust uw kinderen mee, want zij spelen vast heerlijk in de grote speeltuin van Dondertman. De kerstboom wordt ondertussen netjes ingepakt, zodat deze makkelijk vervoerd kan worden”, aldus een woordvoerder.““Samen maak je ’t verschil”, een mooie toepasselijke slogan van supermarkt de Coop, want iedereen krijgt bij aankoop van een kerstboom bij Dondertman een voucher voor maar liefst 50 procent korting op een zak à 10 stuks heerlijke versgebakken oliebollen van Coop Léon Haanstra in Holten. Tussen kerst en oudejaarsdag gaat de kinderboerderij een oliebollen drive-thru organiseren. Deze oliebollen dient u vooraf te bestellen.”

Tijdens de kerstvakantie is Dondertman iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. In de vakantie worden er afhankelijk van de coronamaatregelingen extra activiteiten aangeboden op de boerderij. Op Tweede Kerstdag hoopt de kinderboerderij nog een demonstratie schapen drijven te organiseren, dat wordt omlijst met een koor. Dondertman raadt aan om regelmatig de onlinekanalen te raadplegen voor de laatste updates en nieuwtjes. Reserveren voor de toegang wordt zeker tijdens de vakantie aangeraden: www.kb-dondertman.nl.