Categorieën

Keuben en Rietman pakken eerste top 10 klassering

HOLTEN – Justin Keuben en Dion Rietman hebben een zeer goede week gehad in Frankrijk. Op Hemelvaartsdag stonden ze voor het eerst op het podium in een internationale wedstrijd in Torce en Vallee, in de buurt van Le Mans. Door een keer een  vierde en twee keer een derde plek mochten de mannen naast de topteams van Bax/Stupelis en Van Luchene/Van de Boogaart op het podium plaatsnemen. Vrijdag werd koers gezet naar Plomion waar de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap gepland stond.

Zaterdag werd er rechtstreeks gekwalificeerd op bijna het mooiste circuit van de GP kalender op 40 kilometer van de Belgische grens. Daardoor hadden ook veel Holtenaren de weg naar het circuit gevonden. Zondag werd er ontspannen de warm-up gereden en het gevoel was zeer goed bij beide heren. Het enige waar tegenaan gekeken werd, waren de tempraturen die richting de 30 graden gingen. Dan wordt het namelijk een zware klus om 30 minuten en twee ronden voluit te gaan.

In de eerste manche eindigde het duo, na zeer constant te rijden en geen risico te nemen, op een 11e plaats. Nadat de monteurs de VMC Hocob-Zabel weer geprepareerd hadden, was het om 16.00 uur tijd voor de tweede manche. De start was iets minder, maar al gauw klom het duo enkele plekken en in de laatste ronde reed het duo op plek 10, waar het ook op afgevlagd werd. De eerste top 10 klassering in de GP-serie was zo een feit. Dit werd nog even gevierd met het team en de supporters, om vervolgens weer richting Holten af te reizen. Afgelopen woensdag is het team alweer vertrokken, om op Eerste Pinksterdag GP mummer 7 te rijden in Kivioli Estland. Keuben en Rietman bedanken hierbij de vele sponsoren en supporters voor de komst naar Plomion.

 

Foto: Dries Dewitte