Categorieën

Keuben/Rietman na ellende toch WK punten

HOLTEN – Zijspancrossers Justin Keuben en bakkenist Dion Rietman hebben na een bijzonder raceweekend toch 5 punten kunnen binnenhalen tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Castelnau de Levis te Frankrijk. Op tijd was het team al vertrokken om na 750 kilometer te stranden met een kapotte camper en hierdoor werd het een lange dag wachten voordat de reparatie kon worden uitgevoerd. Tot overmaat van ramp werd het team na 2 kilometer weer van de snelweg afgesleept.

Op het circuit hadden de andere teams de handen ineen geslagen en werd besloten om met een bus de motor en enkele teamleden op te halen, zodat het duo toch kon meerijden. Om 20.00 uur werd er vertrokken om 480 kilometer verder middenin de nacht de spullen over te pakken en ‘s morgens om 08.00 uur, 30 minuten voor het eind van inschrijving, op het circuit te arriveren. Gauw werd alles gereed gemaakt en om 15.00 uur werd er een rechtstreekse kwalificatie afgedwongen op het mooiste circuit van het jaar. Ook was inmiddels de gerepareerde camper op het circuit gearriveerd en was het team weer compleet.

Zondag  werd de eerste manche, na mooie duels uitgevochten te hebben met de Italiaan Complimatti, een 16e plek behaald en konden er 5 WK punten aan het totaal toegevoegd worden. Met de tweede manche had het duo een wereld start en werd op een vierde plek de eerste bocht gehaald, maar na enkele ronden op plek 7 te hebben vertoefd zakten Keuben en Rietman verder terug, om na 13 minuten er de brui aan te geven en deze manche geen punten te behalen.

Op maandag werd de motor klaargemaakt en kleding gewassen om dinsdag door te rijden naar Talevera de La Reina  in Spanje waar zondag de derde wedstrijd plaats zal vinden. Keuben en Rietman bedanken bij deze iedereen die het team geholpen heeft dat deze wedstrijd toch gereden kon worden.