❮ Terug

Keunecup voor Blauw Wit

HOLTEN - De jaarlijkse wedstrijd tussen Blauw Wit \'66 en v.v. Holten om de Keunecup werd zoals inmiddels de vaste afspraak is op de laatste zaterdag voor de beker wedstrijden beginnen gespeeld. Plaats van handeling is om en om, dit jaar was sportpark Meermanskamp weer aan de beurt.

Onder goede omstandigheden begonnen beide ploegen aftastend. V.v. Holten zonder een paar prominente basisklanten, nam als eerste het initiatief en speelde veel op de helft van Blauw Wit, dat daarbij echter nog niet in de problemen kwam. In de 18e minuut kreeg v.v. Holten de eerste grotere kansen, eerst uit een aanval waarop gelegenheidskeeper William Kolkman goed redding bracht en uit de opvolgende hoekschop werd het nogmaals gevaarlijk. Vanuit deze situatie ging de bal lang op Dennis Bolink die op links diep ging. Het zette de bal hoog voor bij de tweede paal waar Emiel Schuppert de bal hard en laag in de korte hoek inkopte en de 0-1 scoorde.
Nog nauwelijks bekomen van de schrik kreeg Holten al het tweede tegendoelpunt te verwerken. Tim Welgraven ging vanaf het middenveld diep en kreeg de bal prima mee van Bolink. In het centrum kwam Jarno Dijkstra al inlopen. Welgraven gaf de bal prima op maat voor en Dijkstra knalde deze hard in het dak van het doel en zette Blauw Wit zo na iets meer dan 20 minuten op een 0-2 voorsprong. In de 30e minuut kwam Jasper Kampman de geblesseerde doelpuntenmaker Emiel vervangen. v.v. Holten moest komen en zocht de aanval. In de 40e minuut leverde dat nog een grote kans op maar William bracht knap redding waardoor de kleedkamer met een 0-2 tussenstand werd opgezocht. In de rust kwamen Jurgen van Dijk, Geert Veneklaas Slots en Jaron Kampman in het veld om Dijkstra, Welgraven en Bolink te vervangen. Zoals al verwacht kwam Holten direct na rust sterk opzetten. Desondanks ging Blauw Wit hier niet goed mee om en liep al binnen 2 minuten tegen de 1-2 van Holten aan na een snel uitgevoerde aanval over links. Blauw Wit bleef het moeilijk houden en stond flink onder druk tegen Holten dat achterin 1-op-1 was gaan spelen. Na een omzetting door de trainer kreeg Blauw Wit weer meer grip op de wedstrijd. Al snel hierna was het Van Dijk die vanuit de spits was terug gehaald die op het middenveld de bal veroverde en diep gaf op Dennis Bolink die zo alleen voor de keeper kwam. Dennis faalde niet en bracht in de 68e minuut zo de marge terug op 2. De thuisploeg zocht hierna uiteraard nog meer de aanval, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Toch waren er nog een paar goede kansen voor Holten, maar met al zijn ervaring (271 wedstrijden in het eerste elftal van Blauw Wit) wist William Kolkman telkens goed redding te brengen. Met vereende krachten hield Blauw Wit stand en kon met de 1-3 eindstand na de wedstrijd de Keunecup in ontvangstnemen. Een mooie binnenkomer voor de nieuwe trainer Christian Koop. VV Holten trainer Richard Smit zag ondanks het verlies ook nog goede punten en zal de komende weken ook nog enkele vaste krachten verwelkomen in zijn selectie.