Categorieën

Klassiekerrace op Koningsdag

MAC HE191

HOLTEN – De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassiekerrace in Holten zijn al weer in volle gang, al moet de organisatie nog wel even wennen aan de nieuwe datum namelijk 26 april en voor de eerste maal op Koningsdag. Verder zal veel bij het oude blijven en dus zal ook dit maal de Beusebergring weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.

De organisatoren van Motor- en Automobielclub de Holterberg zullen ook nu weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de Beusebergring. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.

Het aantal inschrijvers heeft inmiddels de 200 al ruim overschreden, met ook nu weer diverse buitenlandse rijders, vooral uit Duitsland. Namens de MAC zullen de clubleden Karel van Dijk op een 250 cc NSU en Gerrit Agterkamp op een 50 cc Kreidler proberen de clubeer hoog te houden. Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaatsvinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw

’t Stuurhuus. Zo zullen er diverse klassieke motoren, bromfietsen en auto’s tentoongesteld worden en zal er onder andere iemand bezig zijn met het restaureren van een Harley Davidson. Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij. Interesse, bel dan DirkJan Schoolen (0548-362528) e-mail: ge.de@ziggo.nl of Arie Leppink (0548-363143). Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang: € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis).