Categorieën

Kledinginzameling voor Stichting Paardrijden Gehandicapten

HOLTEN – In week 39, van 25 tot en met 28 september, wordt er in Rijssen-Holten door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden voor gehandicapten. De Stichting Paardrijden Gehandicapten Rijssen-Holten e.o. heeft er geweldig veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld.

De opbrengst van de inzameling van gebruikte kleding wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook bovengenoemde Stichting.” Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn wij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij onze Stichting kunnen paardrijden”, aldus een woordvoerder.

Paardrijden voor gehandicapten is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van een speciaal opgeleide instructeur, die worden bijgestaan door een fysiotherapeut. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk voor veel gehandicapten dat zij lichamelijk actief blijven. “aardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony.

Soms is de overstap naar paardrijden nogal groot. Hierbij is de hulp nodig van valide medemensen. Soms ontbreken de middelen. Het paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten.”

De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapten. Hoofddoel is het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel. Dit laatste is vooral mogelijk via een goed georganiseerde kledingactie. Oost-Nederland brengt heel wat bijeen. Alle ingezamelde goederen krijgen een herbestemming.

De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichting. Hiervan vindt men de naam op de inzamelingszak, die in de weken 38 en 39, van 21 tot en met 25 september in Holten en Rijssen huis aan huis verspreid wordt. “We hopen dat mensen de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kleding, dekens, ander textiel en niet meer te gebruiken schoenen. Als men de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald. Wij danken mensen nu alvast voor hun medewerking”, aldus de woordvoerder. Contactpersoon voor S.P.G. Rijssen-Holten e.o. is Marietje Eggink – tel. 36 60 30.