Categorieën

Koningsspelen in Holten en Rijssen

HOLTEN – De toekomstige Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima verzorgen op 26 april de officiële aftrap voor de Koningsspelen 2013. Ook de kinderen in Rijssen-Holten doen massaal mee aan de Koningsspelen. De gemeente juicht dit grote landelijke evenement toe. In de talloze projecten van de gemeente wordt de jeugd actief gestimuleerd om te gaan sporten. Dit past daar uitstekend bij. Juist ook omdat het voor kinderen belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling.

Iedere gemeente mag met al haar scholen zelf de Koningsspelen vormgeven, zolang het maar begint met het Koningsontbijt gevolgd door de Koningssportdag. In onze gemeente wordt een gevarieerd sport- en spelprogramma voor alle kinderen in de groepen 1 tot en met 8 uitgewerkt. De Koningsspelen in Rijssen worden op Sportpark de Koerbelt en in Holten op Sportpark de Meermanskamp gehouden. Dit in samenwerking met zoveel mogelijk sportverenigingen binnen de gemeente. Voor de kinderen in de groepen 1 en 2 zijn de Koningsspelen op hun eigen school. De groepen 3 tot en met 8 worden gevraagd met de fiets naar het desbetreffende sportpark te komen.

De reformatorische scholen uit Rijssen hebben aangegeven niet deel te nemen aan de grote activiteit, zij organiseren de Koningsspelen op hun eigen scholen.

Arco Hofland: “Ik ben blij dat de Koningsspelen in onze gemeente groots worden opgepakt. Fijn dat de sportfunctionarissen de organisatie op zich nemen samen met de scholen en de SVNF. In Rijssen en Holten maken we van de Koningsspelen een feestelijk oranje evenement waarbij gezond bewegen voor onze kinderen centraal staat. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om het bedrijfsleven en mogelijk andere partijen op te roepen, in welke vorm dan ook, bij te dragen aan deze Koningsspelen”.

De organisatie van de Koningsspelen ligt in handen van twee sportfunctionarissen, Dorien Willems en Mathieu ten Dam. Ook de Stichting Viering Nationale Feestdagen (SVNF) uit Holten heeft aangegeven te helpen met de Koningsspelen. Blij verrast is de organisatie met de verenigingen die hun terrein beschikbaar stellen voor de Koningsspelen en de verenigingen die zich nu al hebben aangemeld voor de clinics tijdens de Koningsspelen.

Sportverenigingen, sponsoren, participanten en bedrijven worden opgeroepen dit project te ondersteunen. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers en verenigingen/bedrijven die hier een steentje aan bij willen dragen, bijvoorbeeld door het afnemen van een stand (marktkraam), het plaatsen van een sponsorbord of andere sponsoring. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Dorien Willems van het PCPO: dorienwillems@pcporijssen.nl of Mathieu ten Dam: m.tendam14@gmail.com.

Op dit moment wordt het sport- en spelprogramma uitgewerkt. Meer informatie over de Koningsspelen Rijssen leest u de komende weken op onze website www.rijssen-holten.nl.