Categorieën

Lezerspost: Bewoners

Diessenplas ernstig benadeeld!

De reden dat ik deze brief schrijf is omdat er in mijn ogen onrecht is aangedaan aan bewonders van Woonzorglocatie De Diessenplas. De aanleunwoningen op de Diessenplasstraat 15 tot en met 49 beschikken niet over een eigen meters voor gas, elektra en water. Bewoners betalen een voorschot maar kregen tot voor kort geen afrekening.

Na herhaaldelijk aandringen (2012) om inzage te krijgen in de daadwerkelijk gemaakte energiekosten, heeft Carinova, voorheen Leiboom, na inschakeling van de huurcommissie, uiteindelijk een afrekening gestuurd over de jaren 2011, 2012 en 2013 Helaas hebben huurders wettelijk gezien geen mogelijkheid tot terugvordering van de jaren daarvoor!

De bewoners (75+ van leeftijd) zijn niet op de hoogte van deze regels en hebben al die jaren in goed vertrouwen hun voorschot bedrag netjes overgemaakt. Nu hebben de bewoners over de afgelopen 3 jaar ruim 800 euro voor teveel betaalde energiekosten teruggekregen en nog eens ruim 300 euro voor teveel betaalde servicekosten. (Laatst genoemde ga ik voorleggen aan de huurcommissie omdat ik de servicekostenopbouw niet vertrouw.)

Wat de energie betreft gaat het hier om 18 woningen en bij de servicekosten volgens mij om 36 woningen. Mijn moeder woont al sinds 2001 in de Diessenplasstraat, anderen nog veel langer, sommige zijn inmiddels niet meer onder ons. Mijn vraag is wat er met het teveel gevorderde geld is gebeurd? Hebben familieleden van mensen die zijn overleden in de periode 2011 – 2013 het terugbetaalde bedrag ontvangen?

Het geld is in ieder geval niet gebruikt om het woongenot van de bewoners te verbeteren.

Er staan namelijk gebruiksonvriendelijke bedrijfscontainers voor onze bejaarde bewoners om hun afval in te deponeren. Er liggen al jaren spoorroosters op de galerij omdat de dorpels te hoog zijn. Het geeft erg veel geluidsoverlast en als mensen vallen ligt hun huid er af! Ik heb al herhaaldelijk verzocht of hier iets aan gedaan kan worden bijvoorbeeld kunstgras of vloerbedekking maar helaas……..

 

Een zeer bezorgde,

 

Nicole Sledsens