Categorieën

Lezerspost: ‘GemeenteBelang

blijkt onbetrouwbaar’

HOLTEN – De VVD in Rijssen-Holten noemt de gang van zaken bij Gemeente Belang bizar. Voor de verkiezingen hadden de partijen Gemeente Belang en VVD Rijssen-Holten afspraken gemaakt over een lijstverbinding en een constructieve samenwerking.

Direct na de verkiezingsuitslag zochten de Christelijke partijen een gedoogpartij uit Holten. Eerst nadat de CDA, SGP en CU een akkoord hadden gesloten hebben zij Gemeente Belang gevraagd om mee te doen in een al gesloten akkoord.

Zonder een seconde over de gevolgen na te denken accepteerde Gemeente Belang direct dit aanbod, geen enkele Holtenaar meer in de raad van Rijssen-Holten voor Gemeente Belang.

Ook werd door de afgesproken constructieve samenwerking met de lokale VVD een dikke streep gezet daarnaast werd als klap op de vuurpijl een belangrijk programma standpunt van Gemeente Belang om maximaal drie wethouders te benoemen snel aangepast naar vier wethouders, een kranten artikel voor de verkiezingen laat duidelijk zien, Gemeente Belang wil maximaal drie wethouders en willen deze kostenbesparing inzetten voor ouderenwelzijn en kunstgras-sportvelden, stelt fractievoorzitter Wim Muller, kiezersbedrog heet zoiets. Frans Noordam fractievoorzitter van de VVD noemt het optreden van gemeente belang een klap in het gezicht van de VVD en in het bijzonder ook in het gezicht van de inwoners van Holten.

Om maar zo snel mogelijk wethouder te worden heeft Jan Aanstoot vriend en vijand laten vallen, wat hem zeker parten zal gaan spelen, als voorbeeld noemt Noordam uit het gesloten akkoord geen koopzondagen. Dat kun je als Gemeente Belang toch niet domweg accepteren van de drie Christelijke partijen, als de winkels zelf wel open willen op zondag moet dat bespreekbaar zijn aldus Noordam, “kijk eens op het terras van Nijkamp en Woody’s op een zondag, dat willen we toch graag in Holten zo houden net als onze kinderboerderij Dondertman”.

De inwoners zullen dit bizarre gedrag Gemeente Belang niet in dank afnemen, komende weken zal blijken welke gevolgen het gesloten akkoord nog meer heeft. Zo mogelijk wordt dan de onbetrouwbaarheid van Gemeente Belang nog meer versterkt, een partij met straks alleen maar Rijssense raadsleden, hoezo Gemeente Belang?

 

VVD Rijssen-Holten