Categorieën

LEZERSPOST: Sluiting uitvaartcentrum aan Oude Deventerweg

Zoals veel Holtenaren met mij, betreur ik het dat het uitvaartcentrum aan de Oude Deventerweg sluit. Voor wat betreft het houden van uitvaartbijeenkomsten kunnen we op meerdere locaties in het dorp terecht, maar wat we met name moeten missen is de mogelijkheid tot opbaren in een daarvoor speciaal ingericht gebouw. In veel situaties kiest een familie voor een thuisopbaring, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Dat ligt voor iedere betrokkene weer anders.

Ik als zelfstandig uitvaartondernemer, Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding, heb gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiger van de eigenaar van het pand. Mijn doel was om tot overeenstemming te komen om de diensten, die er geleverd werden, voort te kunnen zetten. Mijn insteek was en is nog steeds om de Holtenaren dicht bij huis, in ons eigen Holten, te kunnen opbaren en desgewenst elk uur van de dag bij hun geliefde kunnen zijn tot aan de dag van de uitvaart.

Ondertussen zijn er gesprekken gaande om tot een alternatief te komen. Ik heb er daarom vertrouwen in dat er hoe dan ook een oplossing komt. Dit kan zo maar uit een onverwachte hoek komen. Er zal op het gebied van mijn dienstverlening niets veranderen. Ik zal, zoals u gewend bent, voor u klaar blijven staan om samen met u een zo persoonlijk en respectvol mogelijk afscheid te realiseren.

 

Akke Verhoeven – Krol