Categorieën

LEZERSPOST: VVD wil

mantelzorgers in de schijnwerpers

“Veel van onze inwoners hebben op dit moment te maken met een of andere vorm van mantelzorg. Zowel de ouders voor de kinderen, de kinderen voor de ouders als ook de naaste omgeving voor elkaar, beter bekend als de Noabers. Voor de VVD Rijssen-Holten is aandacht voor de mantelzorgers meer dan een loze kreet. 

In onze gemeente zijn honderden mantelzorgers actief die op geen enkele wijze in de spotlights staan maar gewoon zorg hebben voor de ander en deze belangeloos helpen. Dit gaat in heel veel gevallen goed en kan jarenlang standhouden. Op een gegeven moment echter, sluipend, verandert de situatie en begint de mantelzorger zelf kopje onder te gaan, waar kun je terecht met je vragen? Er zijn verschillende verenigingen en stichtingen actief binnen beide kernen maar welke past er bij jouw eigen situatie?

Juist in deze tijd waarin er veel meer op het bordje van onszelf komt te liggen en een overheid die terugtreedt, is het de mantelzorger die meer en meer in beeld komt. De VVD in Rijssen-Holten wil dat er een heel duidelijk centraal steunpunt komt voor deze groeiende groep inwoners waar zij met al hun verscheidenheid aan vragen en zorgen terecht kunnen.

Wat absoluut voorkomen moet worden is dat deze druk bezette mantelzorgers van het kastje naar de muur gestuurd worden, zij hebben al zorgen genoeg en moeten juist ontzorgd worden. Het centraal steunpunt moet oog hebben voor alle stromingen van mantelzorg, stichtingen en verenigingen, als ook weten welke andere mogelijkheden er zijn.

De VVD in onze gemeente wil heel helder en duidelijk waar je terecht kunt voor vragen op het gebied van mantelzorg. De groep mantelzorgers zal de komende jaren alleen maar groter worden en iedereen in de samenleven raken; mantelzorgers zijn of worden wij allemaal!”

Frans Noordam

Lijsttrekker VVD Rijssen-Holten